Arktisen Upeeta: Alma

Ikäraja: 16
Kesto: 1h 40min
Lajityyppi: Draama
Valmistumisvuosi: 2021
Ohjaaja: Kristín Jóhannesdóttir
Kieli: Islanti
Tekstitys: Englanti

Kristín Jóhannesdóttirin (mm. As in Heaven, 1992) uutuuselokuvan päähenkilö Alma elää psykiatrisessa vankisairaalassa tuomittuna puolisonsa murhasta, jota ei muista tehneensä. Lapsuudesta saakka kasautuneet traumaattiset kokemukset ovat murtaneet Alman mielen ja vieneet muistin ja puhekyvyn. Sympaattinen lääkäri tekee ensimmäisiä läpimurtojaan Alman kanssa, kun sairaalalle saapuu viesti, että surmatuksi luultu puoliso on hengissä ja Alma on näin ollen syyttömänä tuomittu. Sekavan elämänsä ja kadotetun minänsä hauraaksi piinaaman Alman edessä on yllättävä vapaus ja tieto siitä että entinen kumppani on Islannissa, ja hän päättää heittää syrjään uhrin asemansa ja ottaa kohtalon haltuunsa.

Islannin karunkaunista luontoa ja vuonna 2008 maata ravistellutta pankkikriisiä taustanaan käyttäen Jóhannesdóttir kertoo yhden naisen kostotarinan voimakkaalla tavalla.

Alma on yksi tämän vuoden pohjoismaisen elokuvapalkinnon saajaehdokkaista. Näytös on osa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin toteuttamaa R&A-kiertuetta.