Seminaarinmäen nukketeatterifestivaali: Ennen Peukalo-Liisaa

7.-8.2.2023 MANIPULATE Festival, Edinburgh, 10.2.2023 Seminaarinmäen nukketeatterifestivaali,  Jyväskylä

Anna Nekrassova: Ennen Peukalo-Liisaa

Visuaalisesti lumoava nukketeatterisoolo haasteista, haaveista ja periksiantamattomuudesta.

Aavikkoni on täynnä kuivuneita arokieriöitä, ei yhtäkään kukkaa, ei yhtäkään sadepisaraa. Pelkoni ryömii kuivuneen maan alta, halaa minua tiukemmin ja kuiskaa: – Entä jos ei tämäkään siemen tuota tulosta?

Ennen Peukalo-Liisaa on arkinen satu aikuisille. Pelkoja, haaveita ja hedelmättömyyttä hienovaraisesti käsittelevä esitys punoutuu taitavaksi ja eheäksi kokonaisuudeksi hyödyntäen tarinankerronnassaan tanssia, rytmejä sekä laulua. Samalla se jättää katsojalle tilaa omille kokemuksille ja tulkinnalle.

Se on Anna Nekrassovan ensimmäinen sooloteos, joka perustuu hetkeen ennen H. C. Andersenin satua ”Peukalo-Liisa”. Hetkeen, jossa pääsemme kurkistamaan tarkemmin sadussa ohimennen mainitun äidin tarinaan.

Ennen Peukalo-Liisaa -nukketeatteriesitys sai ensi-iltansa Turku International Puppetry Festivaalien avajaispäivänä 4.11.2021 ja on vieraillut sen jälkeen mm. Sampo Festivalilla ja Oh My Puppets! -festivaaleilla Helsingissä sekä Åbo Svenska Teaterissa. Yleisön ja kriitikot hurmannut esitys nähdään keväällä MANIPULATE-festivaalilla Edinburghissa sekä osana Seminaarinmäen nukketeatterivestivaalin ohjelmistoa Jyväskylässä.

Nekrassova toimii esityksen käsikirjoittajana, ohjaajana sekä esiintyjänä. Esityksen työryhmä muodostuu teatterin huippuammattilaisista ja monipuolisista tekijöistä: Esityksen visuaalisuudesta ja nukenrakennuksesta vastaa Laura Hallantie, äänisuunnittelijana ja säveltäjänä toimii Antti-Juhani Manninen, valosuunnittelusta vastaa Irene Lehtonen sekä rytmien suunnitteluapuna Akseli Nivala.

Kesto: 45 min

Kieli: sanaton

Ikäsuositus: 15+