Kino Aurora: Buddy

BUDDY
Ikäraja: S
Kesto: 1h 26min
Lajityyppi: dokumentti
Valmistumisvuosi: 2018
Ohjaaja: Heddy Honigmann
Kieli: Hollanti
Tekstitys: Englanti

”Ilman Misteriä tuskin olisimme enää yhdessä.” Näin kuvailee Patricia koiraa, joka herättää hänen aviomiehensä Trevorin aina kun hänen painajaisensa vievät hänet takaisin Afganistanin sotatantereelle. Kiitos Misterin, sotaveteraani Trevorin ja Patrician elämä on jälleen uomissaan ja Trevor pystyy toimimaan isänä lapsilleen.

Heddy Honigmannin ohjaamassa dokumenttielokuvassa Buddy seurataan kuutta poikkeuksellista koiraa, jotka ovat elintärkeitä omistajilleen. Heidät on erityisesti koulutettu avustamaan omistajiaan jokapäiväisen elämän haasteissa, jotka eivät aina ole helppoja selättää, mutta kiitos näiden koirien he pystyvät elämään elämäänsä mahdollisimman itsenäisesti.

Avustajakoira Kaiko auttaa Ernaa pukeutumisessa ja kääntää hänet sängyssä öisin, koska Ernalla ei ole voimia suoritua tästä yksin. Utah on uskollinen ystävä autistiselle pojalle Zebille, eikä hylkää ystäväänsä kuten naapuruston ikätoverit. Hans luottaa täydellisesti opaskoiraansa Missyyn, eikä Annebel mene mihinkään ilman toveriaan ja ”sairaanhoitajaansa” Kaita. Makker taas on jo eläköitynyt opaskoiran uraltaan. Vuosien ajan hän kuljetti sokeaa Edithiä mihin tahansa tämän tarvitsi mennä. Nyt he ovat molemmat jo vanhoja, mutta yhä erottamattomia.

Buddy on oodi päähenkilöidensä periksiantamattomuudelle sekä hellä kuvaus koiran ja ihmisen välisestä siteestä.