Minna Tuomanen: Ja pullukka oli leppoisa

Teatterikoneen uusi konsepti monologiklubit tarjoavat katsojille jotain etäisesti tuttua, mutta täysin uudessa paketissa! Paulaharjunsalin teatteritila muutetaan klubiksi, jossa katsojat pääsevät nauttimaan monologeista herkulliset purtavan ja hyvien juomien äärellä.

Teatterikone on kaivanut korona-aikana Juomatehtaan studiolla esitetyt viisi monologia laatikonpohjalta ja tekee niistä raikkaat versiot, joissa tyylilajit vaihtelevat kauhusta tragikomediaan ja draamasta klovneriaan. Keväällä monologiklubeja on tarjolla 14.3.-8.5. ja niissä esiintyvät Minna Tuomanen, Jussi Helminen, sekä Aaro Vuotila.

Minna Tuomanen: JA PULLUKKA OLI LEPPOISA

Tragikomedia läskivihasta!

Kokonaiset perheet pysähtyvät tuijottamaan sinua, ihmiset yrittävät ottaa sinusta salaa kuvia. Kuulet kaduilla kuiskauksia, naureskelua, ilkeitä heittoja. Et voi olla varma mahdutko sinulle osoitettuun tuoliin. Millaista on elää maailmassa, jossa tuntee jatkuvasti olevansa vääränlainen?

Minna Tuomasen rohkea, yhtä aikaa koskettava ja hulvaton monologi on kuvaus missin mitat reippaasti ylittäneen ihmisen ongelmista erilaisissa arkisissa tilanteissa. Samalla Tuomanen tekee näkyväksi läskivihan ja ”tavisten” häpeilemättömän uteliaisuuden ja innokkaan tarpeen arvostella. Ja pullukka oli leppoisa on myös hurja, kipeän rehellinen matka omaan itseensä.

Esitysten kesto: 45-60 min.

Käsikirjoitus ja roolissa Minna Tuomanen. Ohjaus: Annu Sankilampi

Alkuperäiset kuvat: Marianne Hautsalo

Tuotanto: Teatterikone 2024/Jenni Kohonen