Jussi Helminen: Tosimies

Teatterikoneen uusi konsepti monologiklubit tarjoavat katsojille jotain etäisesti tuttua, mutta täysin uudessa paketissa! Paulaharjunsalin teatteritila muutetaan klubiksi, jossa katsojat pääsevät nauttimaan monologeista herkulliset purtavan ja hyvien juomien äärellä.

Teatterikone on kaivanut korona-aikana Juomatehtaan studiolla esitetyt viisi monologia laatikonpohjalta ja tekee niistä raikkaat versiot, joissa tyylilajit vaihtelevat kauhusta tragikomediaan ja draamasta klovneriaan. Keväällä monologiklubeja on tarjolla 14.3.-8.5. ja niissä esiintyvät Minna Tuomanen, Jussi Helminen, sekä Aaro Vuotila.

Jussi Helminen:TOSIMIES

Hauskaa ja koskettavaa teatteria miehisyyden haasteista!

Mies on viettämässä hauskaa iltaa työkavereiden kanssa baarissa, mutta löytääkin itsensä pihalta ihmettelemästä miksi hän ei tunne kuuluvansa porukkaan. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta: väkevä erilaisuuden ja yksinäisyyden kokemus miehisen uhon täyttämässä porukassa, aiheina autot, remontit ja naiset, joista puhutaan kuin saaliseläimistä. Kaikki muut nauttivat yhdessäolosta ja viihtyvät loistavasti. Mikä hänessä on vikana?

Jussi Helmisen monologi naurattaa ja koskettaa. Se pohtii miehen riittämättömyyden kokemusta puolisona, kaverina ja isänä. Onko miehen todellakin lupa olla vain yhdenlainen?

Esitysten kesto: 45-60 min.

Käsikirjoitus ja roolissa Jussi Helminen

Alkuperäiset kuvat: Marianne hautsalo

Tuotanto: Teatterikone 2024/Jenni Kohonen