Seminaarinmäen nukketeatterifestivaali: Prinsessa Pikkiriikki

Kuuma ankanpoikanen ja Tehdas Teatteri: Prinsessa Pikkiriikki

11.2. Jyväskylä, 12.-16.2.2023 Turku

Tunnetkos sinä Prinsessa Pikkiriikin? Jaa et vai? No se on kyllä harmi, sillä hän on mitä ihanin, tuhmin ja kiltein tyttö, joka maailmassa asustaa.

Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari on nukketeatterinäytelmä päiväkoti- ja alakouluikäisille, se on noin 5 – 10-vuotiaille tehosuunnattu ja koko perheen nautittavaksi tarkoitettu. Esitys kertoo arkea ja mielikuvitusta sekoittelevia tarinoita hurmaavan päähenkilönsä Pikkiriikin tärkeistä hetkistä, joissa kyseenalaistetaan aikuisten (typeriä) sääntöjä ja käydään läpi pieniä suuria juttuja kotoakarkailusta ja ystävän löytymisestä koirankakkataikavääkylöihin.

Prinsessa Pikkiriikki taikoo aikuiset Himpskattiin, närkästyy äidin mahaan muuttaneesta rasittavasta Urposta ja rakentaa maailman hienoimman oman kodin – kuten vain itsemääräämisoikeuttaan harjoitteleva pikkiriikkinen prinsessa osaa. Siis tavallisen lapsen tavallinen päivä, joka lapsen mielikuvituksen ja ajattelun vapauden kautta on maaginen ja täynnä mahdollisuuksia!

Esitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reittun riemukkaaseen lastenkirjasarjaan, joka nähdään nyt ensimmästä kertaa nukeille sovitettuna. Esityksen ensi-ilta nähtiin 4.3.2021 TehdasTeatterin Vintillä.

Värikkäät pöytänuket ja mielikuvitusta kutkuttelevan ilkikurinen kerronta tuovat lapsen maailman lähelle katsojaa ja tarinan episodimainen rakenne pitää pienimmätkin katsojat helposti mukanaan. Prinsessa Pikkiriikki tarjoaa sekä lapsi- että aikuisyleisölle samaistuttavan, hersyvän ja itsepintaisen, kunnianhimoisen nukketeatterielämyksen.

Perustuu Hannele Lampelan ja Ninka Reittun lastenkirjasarjaan Prinsessa Pikkiriikki.

Ikäsuositus: 5+

Kieli: suomi

Kesto: 55 minuuttia

TYÖRYHMÄ:
Visuaalinen suunnittelu ja toteutus (nuket, lavastus, tarpeisto, puvut):  Pia Kalenius
Dramatisointi: Merja Pöyhönen
Ohjaus: Timo Väntsi

Musiikki ja äänisuunnittelu: Valtteri Lipasti

Valosuunnittelu: Antton Kainulainen

Esiintyjät: Pia Kalenius ja Merja Pöyhönen

Tuotanto: Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen ja TEHDAS Teatteri

Esitysoikeus: Agency North

Esityksen vierailu on toteutettu yhteistyössä Jyväskylän kulttuuripalveluiden ja Lasten lystin kanssa