Teatterikone: Arkuttajat

Arkuttajat on näytelmä kuolemasta. Se kysyy saako sitä pelätä, saako siitä puhua ja ennen kaikkea saako sille nauraa? Arkuttajat tarttuu vaikeaan aiheeseen Teatterikoneen tyylillä, hauskasti ja koskettavasti. Kuolemaa käsitellään yhdessä yleisön kanssa lempeästi antaen tilaa keventävälle huumorille, sekä liikutukselle.

Näytelmässä seurataan kansalaisopiston Rakenna oma arkkusi -kurssilaisia. Kurssille on saapunut pieni joukko erilaisia ihmisiä, joilla jokaisella on omanlaisensa suhde kuolemaan ja syy, jonka vuoksi he ovat kurssille tulleet. Kurssin myötä myös osallistujien tarinalliset arkut aukeavat ja yleisölle paljastuu miksi k-sanaa ei saa käyttää, kuka on Markku, miksi arkku kannattaa tehdä pajusta ja mikä Arskaa ahdistaa.

Yhteisöllisyyttä näyttämön ja katsomon välille ovat luomassa Teatterikoneen taitavat näyttelijät Jussi Helminen, Aaro Vuotila ja Kirsi Sulonen. Lisäksi vahvistuksena ja nuorta energiaa tuomassa on Rakkaustarinoissa valloittanut Peppi Vuotila. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Annu Sankilampi.

Esityksen kesto on väliajan kanssa noin 2 tuntia.
Esityksessä käytetään välkkyviä valoja!