Introduktion

Introduktion

Kulturhuset Villa Rana är ett mångsidigt privat kulturcenter som fungerar som produktionsyta för olika slags konstgrenar, alla slags publiker och för alla olika former av konst. Villa Rana som ligger på campus Seminaarinmäki vid Jyväskylä universitet är en unik byggnad i art nouveau stil och en av de viktigaste byggnaderna som arkitekt Yrjö Blomstedt designat.

Kulturhuset har två salar, vilka tillsammans rymmer 250 personer. Man håller evenemang i salarna året runt; filmvisningar, dans- och teaterföreställningar, konserter, klubbkväll, talevenemang, och träningsperioder. Dessutom har kulturhuset ett café, foaje, kontorsutrymme och en konstnärsresidens. Cafét är öppet från tisdag till lördag och för övrigt alltid i samband med evenemang. På sommaren är det dessutom möjligt att även få service på terrassen, som ligger vid Jyväskylä universitets botaniska trädgård.

 

Villa Rana administreras av Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry. Fasta uthyrare i Villa Rana är Jyväskylän Kesä, Keski-Suomen Tanssin Keskus, Keski-Suomen elokuvakeskus, Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis och Teatterikone.

 

Personalen

 • Vilja Ruokolainen

  Direktör

  +358 44 245 3010
  info@villarana.fi

 • Lasse Saari

  Teknisk chef

  +358 45 353 6438
  tech@villarana.fi

 • Anna Kylmälä

  Restaurangchef

  Villa Rana Oy
  +358 40 551 2041
  restaurant@villarana.fi