Esittely

Esittely

Jyväskylän yläkaupungin uusin kulttuurin keskittymä avautui kesällä 2021. Kulttuuritalo Villa Rana on monipuolinen yksityinen kulttuurikeskus, joka toimii tuotantoalustana eri taiteenaloille, kaikenlaisille yleisöille sekä moninaisille taiteen tekemisen muodoille.

Kulttuuritalossa on kaksi salia, joissa on tilat yhteensä 250 hengelle. Tiloissa toteutetaan ympäri vuoden mm. elokuvanäytöksiä, tanssi- ja teatteriesityksiä, konsertteja, klubi-iltoja, puhetilaisuuksia, tapahtumia ja harjoitusperiodeja. Lisäksi kulttuuritalossa on kahvila, lämpiö, toimistotiloja sekä taiteilijaresidenssi. Kahvila palvelee tiistaista lauantaihin sekä aina tapahtumien yhteydessä, sekä kesäisin terassilla jonka vieressä aukeaa Jyväskylän yliopiston kasvitieteellinen puutarha.

Villa Rana on Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampusalueen ainutlaatuinen art nouveau –tyylinen rakennus, ja yksi tärkeimmistä arkkitehti Yrjö Blomstedtin suunnittelemista rakennuksista.

Villa Ranaa hallinnoi Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry. Vakinaisia vuokralaisia Villa Ranassa ovat Jyväskylän Kesä, Keski-Suomen Tanssin Keskus, Keski-Suomen elokuvakeskus, Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis ja Teatterikone.

Villa Rana on osa Taiteen vapaa kenttä Jyväskylä -verkostoa, joka koostuu jyväskyläläisistä taiteen alan ammattiorganisaatioista. Verkostolle voi lähettää postia osoitteeseen taiteenvapaakenttajkl@gmail.com.

Vinkkimme pikaiseen tutustumiseen: Sammakon seikkailu Villa Ranassa

Henkilökunta

 • Vilja Ruokolainen

  Toiminnanjohtaja

  044 245 3010
  info@villarana.fi

 • Lasse Saari

  tekninen vastaava

  045 353 6438
  tech@villarana.fi

 • Anna Kylmälä

  ravintolapäällikkö

  Villa Rana Oy
  040 551 2041
  restaurant@villarana.fi