Elokuusta 2021 alkaen elokuvataiteen monimuotoisuutta Jyväskylässä kasvattaa Kino Aurora

16.7.2021

Villa Ranan toisessa kerroksessa, Blomstedtin salissa sijaitseva elokuvateatteri on Keski-Suomen elokuvakeskuksen unelma, jonka kautta yhdistys haluaa nostaa esiin laaja-alaisesti elokuvan tekijöitä ja heidän teoksiaan. Kino Aurora rikastuttaa kuvan ja äänen kautta saatavien kokemusten kenttää kaupungissamme ja tarjoaa elokuvan rakastajille oman yhteisön, jossa vaikuttaa ja vaikuttua, keskustella ja ottaa osaa.

Kino Aurora aloittaa toimintansa järjestämällä elokuussa Villa Ranan puistossa kolme leffapiknikkiä, joiden ohjelmisto koostuu elokuvan taikaa käsittelevistä klassikkoteoksista.

Kino Auroran varsinainen näytöstoiminta käynnistyy avajaisviikonloppuna 3. – 5.9., jonka jälkeen Kino Aurora tarjoilee elokuvan ystäville Villa Ranassa loppuvuoden 2021 aikana mm. naisohjaajien töille omistetun Female Gaze -sarjan, eläinten representaatiota elokuvissa pohtivan Eläinkuvia -sarjan ja rakkauden diversiteettiä syväluotaavan All You Need Is Love -sarjan.

Lisäksi Kino Auroran loppuvuodessa nähdään Jyväskylän ensimmäinen kokonaan lapsille suunnattu elokuvafestivaali LAIKKU (17.-22.10.) ja Arktisen Upeeta -festivaalin 22. ohjelmisto vieraineen ja esiintyjineen (30.10.-5.11.). Näiden lisäksi Kino Auroran näytöksissä nähdään mm. kaitafilminäytöksiä, harvinaisuuksia ja ensi-iltoja.

Kino Auroran oma kotisivu www.kinoaurora.fi aukeaa elokuun alussa.
Liput kaikkiin teatterin näytöksiin myydään kotisivujen kautta.

Kino Auroran leffapiknikit järjestetään Villa Ranan puistossa 13., 20. & 27.8. klo 22:00

Leffapiknikkien ohjelmisto:
13.8. 22:00 Lumière!
Thierry Frémaux / Ranska 2016 / 90 min. / K7

20.8. 22:00 Cinema Paradiso
Giuseppe Tornatore / Italia 1988 / 124 min. / S

27.8. 22:00 8 ½
Federico Fellini / Italia – Ranska / 1963 / 138 min. / S

Kino Auroran avajaisviikonloppua vietetään 3. – 5.9.