Puutarhaetnologiaa -kesänäyttely Villa Ranan puutarhassa

19.7.2021

Jyväskylän taiteilijaseuran kesänäyttely levittäytyy vasta-avatun Kulttuuritalo Villa Ranan puutarhaan ja sisällä olevaan galleriatilaan luoden uusia yhteistyökuvioita yläkaupungin kulttuuritoimijoiden välille. Näyttely on avoinna 24.7.-29.8.2021 ympäri vuorokauden puutarhassa ja sisätilassa kahvilan aukioloaikoina, ti-la klo 12:00-19:00.

Avajaisia vietetään puutarhassa pe 23.7. klo 16:00-17:30.

Puutarhaetnologiaa -kesänäyttelyn teoksissa tutkitaan ihmisen muovaaman kulttuurin ja luonnon vuoropuhelua. Löytö- ja luonnonmateriaalit ovat keskeisessä osassa.

Seminaarinmäellä sijaitseva, etnologian laitoksena aiemmin toiminut Villa Rana ja kasvitieteellinen puutarha toimivat ympäristötaideteosten innoittajana ja esityspaikkana. Sisällä pienessä galleriatilassa on esillä taiteilijoiden työskentelyprosessia avaavaa materiaalia, mikä liittyy kiinteästi ulkotilassa nähtäviin teoksiin.

Näyttelyn taiteilijat ovat Miiu Esantytär, Paula Myllymäki, Kristine Nordling, Maria Pihl, Minja Revonkorpi, Pekka Suomäki ja Iana Vulpe.