Tanssi täyttää uuden kulttuuritalon

23.9.2021

Tanssin Aika festivaali rakentuu ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan kulttuuritalo Villa Ranaan. Niin ikään festivaalilla nähdään ensimmäisenä re-make teoksesta Tight, jonka on koreografioinut ja ohjannut jyväskyläläislähtöinen Joona Halonen. Tight teoksen esiiintyjät ovat paikallisia nuoria tanssijoita. Tight esitetään kaikkina festivaalin päivinä eli keskiviikosta lauantaihin. Festivaalin jälkeen teos kiertää maakunnassa Äänekoskella, Keuruulla ja Jämsässä.

 

Toinen useampana päivänä koettava tanssiteos on korona-aikaan sopiva installaatio Sonic Presence of an Absent Choreography. Se on immersiivinen ääni-installaatio ja koreografinen ympäristö, joka koostuu ainoastaan äänitetystä tanssista. Installaatiossa tanssii niin ikään jyväskyläläislähtöinen tanssitaiteilija Veli Lehtovaara ja se on koettavissa torstaista lauantaihin.

 

Torstaina ja perjantaina hyödynnetään korona-ajassa tutuksi tulleita etäyhteyksiä ja klo 11 molempina päivinä festivaalilla luennoi englantilainen Funmi Adewole, joka on tanssin lehtori De Montfort yliopistossa, Leicesterissä. Luentojen aiheena on nykytanssi ylikansallisena praktiikkana. Hän analysoi politiikan, jonka tämä asemointi tuo valoon.

 

Perjantai-ilta päättyy helsinkiläisen Rutimo-Collectiven esitykseen Lemons. Rutimo-kollektiivi lähestyy liikettä, tanssia ja teoksia jäsentensä Hip Hop -tanssitaustan kautta.

 

Festivaali saa arvoisensa päätöksen nuorten ideoimilla Kotibileillä. Esiintyjinä nähdään mm. Lilqueensoson länsiafrikkalaisista tansseista koostuvia interventiota ja esityksiä, helsinkiläisen Energpriests kollektiivin, nuorten kanssa koreografioima Guided Body Meditation, sekä jyväskyläläislähtöinen räppäri Napsteri.

 

Ohjelmassa on lisäksi paljon ilmaisohjelmaa kulttuuritalo Villa Ranassa ja sen ympäristössä. Koko ohjelmisto on nähtävillä tapahtuman verkkosivuilla.