Confession Games avaa Keski-Suomen Tanssin Keskuksen tuotannot Kulttuuritalo Villa Ranassa

17.11.2021

Keski-Suomen Tanssin Keskus avaa komeasti oman tuotantokautensa Kulttuuritalo Villa Ranassa historiansa isoimmalla teoksella. Confession Gamesin kantavana pääteemana on yhdenvertaisuus sen kaikissa muodoissa. Lavalla nähdään laaja kirjo erilaisia identiteettejä ja kehollisuuksia, esitystilaan on esteetön pääsy, yksi esitys tulkataan viittomakielellä ja lipun esitykseen voi saada tarvittaessa ilmaiseksi.

Teos on esimerkki KSTK:n toiminnallista kestävyyttä tukevasta strategiasta, missä osatuotantotukien sijaan teokset halutaan tuottaa valmiiksi. Confession Gamesin työryhmä on moninainen ja esiintyjämäärältään iso. Lisämielenkiintoa tuo jyväskyläläläislähtöinen koreografi Samuli Emery, joka on tanssin kentällä tulevaisuuden tekijä.

”Isona motivaationa tälle teokselle toimii halu kokea teatteri sosiaalisena ja rituaalisenakin kohtaamisen tilana, julkisena foorumina, jonne ’kuka tahansa’ saa tulla olemaan näkyvillä, auki ja haavoittuvainen. Olen myös itse ollut tässä prosessissa kaukana omalta mukavuusalueeltani ja siten joutunut harjoittelemaan haavoittuvaisuutta ja epävarmuuden kanssa olemista. Toivon, että tämä välittyy myös yleisöön ja että silläkin puolella tätä foorumia päästään kokemaan empatiaa toisiamme kohtaan”, kertoo teoksen ohjaaja Samuli Emery.

Confession Games saa ensi-iltansa 13.11. ja esityksiä on kaikkiaan viisi (5) marraskuun aikana: 13., 14., 19., 27. ja 28.11. Esityspaikkana on Kulttuuritalo Villa Ranan Blomstedt-Sali.

Ohjaus ja koreografia: Samuli Emery

Dramaturgia: Samuli Emery ja Taru Meri Koski

Teksti: työryhmä

Äänisuunnittelu: Lauri Kallio

Valosuunnittelu: Perttu Lähdesmäki

Esiintyjät: Katja Sallinen, Sebastian López-Lehto, Teija Häyrynen, Maija Makkonen, Kiza Rukikiza, Juhani Saksio, Mari Holopainen, Iris Heikkilä, Lauri Kallio, Olivia Kuitunen, Noora Ervasti, Kaisa Heikkinen, Merja Leinonen, Iida Liimatainen, Maija Lehtoranta, Abdoulaye Doumbia ja Zoro Hanana

Lisätietoja: Katariina Hiukka
Tuottaja
045 344 5136
katariina.hiukka@tanssinkeskus.fi