Kitaristi Teemu Viinikainen Villa Ranassa uuden dokumenttielokuvan siivittämänä

7.3.2022

Jazzkitaristi Teemu Viinikainen esiintyy Jazz Jkl Live -konserttisarjassa Villa Ranassa perjantaina 11.3. Kulttuuritalon Blomstedt-salissa järjestettävän soolokonsertin yhteydessä nähdään myös ensiesitys dokumenttielokuvasta, joka rakentuu Viinikaiselle käsityönä valmistetun kitaran syntyprosessin ympärille.

”Hiljaisuus… ja äänen synty” on Tommi E. Virtasen käsikirjoittama ja ohjaama 60-minuuttinen dokumenttielokuva, jossa Viinikainen, näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ja soitinrakentaja Ari-Pekka Paasonen käyvät vuoropuhelua äänen synnyn mysteeristä ja avaavat tulkintojaan aiheesta omien alojensa mestareina.

Teemu Viinikaisen huikea osaaminen on noteerattu ympäri maailmaa ja häntä on tituleerattu modernin jazzkitarismin edelläkävijöiden, Pat Methenyn, Wayne Krantzin, ja John Scofieldin viitoittaman polun jatkajaksi. Kitaristin svengaava ja virtuoottinen soitto nousee vahvasta läsnäolosta ja soinnillisesta herkkyydestä, ja hänen käsittelyssään vankka perinnetietoisuus muuntuu ehtymättömäksi luovuuden lähteeksi improvisaatioille.

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen Solo ja ”Hiljaisuus… ja äänen synty” -dokumenttielokuva Kulttuuritalo Villa Ranassa, Blomstedtin sali pe 11.3. klo 19. Liput 20/15 €.

Lippujen ennakkovaraus

Tapahtuma Facebookissa

Kuva: Tommi E. Virtanen