Tule tutustumaan Seminaarinmäkeen!

19.7.2022

Opastetut kierrokset Seminaarinmäellä kesällä 2022:

Villa Ranan KULTTUURIKÄVELYILLÄ uppoudutaan Seminaarinmäellä vaikuttaneiden henkilöiden historiaan! Lunasta liput täältä.

Ranan kulttuurikävelyt ovat Kulttuuritalo Villa Ranasta (Seminaarinkatu 13, Jyväskylä) lähteviä taiteilijoiden vetämiä opastettuja kävelyitä. Neljä eri kävelyä johdattavat Jyväskylän Seminaarinmäellä vaikuttaneiden Alvar Aallon, Wivi Lönnin, Uno Cygnaeuksen ja Yrjö Blomstedtin elämään, aikaan ja tuotantoon.

Järjestäjä: Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys ry
Kulttuurikävelyiden kehitystyötä on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö

JYU:N PUUTARHAKIERROKSET Seminaarinmäellä Jyväskylän yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa torstaisin 28.7. ja 25.8. klo 17.
Kierros on maksuton. Ilmoittaudu mukaan täältä (28.7.) | täältä (25.8.)

Kierroksella kuljetaan jalan noin kilometrin pituinen opastettu lenkki kulttuuri‑historiallisesti arvokkaissa Seminaarinmäen maisemissa, Suomen ensimmäisen kansanopetuksellisen puutarhan mailla. Pysähdytään ihastelemaan vanhoja kasveja ja alueen tärkeitä luontoarvoja sekä kerrotaan tarinoita puutarhan vaiheista. Kierroksen vetää Jyväskylän yliopiston Tiedemuseon puutarha‑asiantuntija, suunnittelija Hanna Keljo.

JYU:N KÄVELYKIERROKSET Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella torstaisin 21.7. ja 11.8. klo 17.
Kierros on maksuton. Ilmoittaudu mukaan täältä (21.7.) | täältä (11.8.)

Seminaarinmäellä on luotu maailmanlaajuisesti tunnustetun suomalaisen koulujärjestelmän perusta, sillä sinne perustettiin vuonna 1863 Suomen ensimmäinen opettajaseminaari. Euroopan komissio myönsi keväällä 2022 Jyväskylän Seminaarinmäen kampukselle Euroopan kulttuuriperintö-tunnuksen! Seminaarinmäen kampus-alue on myös olennainen osa Alvar Aalto Route – 20th Century Architecture and Design –kulttuurireittiä, mikä valittiin vuonna 2021 ensimmäisenä suomalaisena kohteena arvostettujen Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon.

Järjestäjä: Jyväskylän yliopisto, Tiedettä kaikille -toiminta