Ensimmäinen Kulttuurigaala Keski-Suomi, tallenne nyt nähtävillä

9.11.2022

Keskisuomalainen kulttuuri- ja taidekenttä saa oman alueellisen juhlansa, kun Kulttuuritalo Villa Ranassa järjestetään historian ensimmäinen maakunnallinen kulttuurigaala lauantaina 12.11. Kulttuuri- ja taidekenttä on vakavasti kärsinyt korona-ajasta, ja gaala nostaa esiin paitsi tuoreita palkittavia tekijöitä, myös koronavuosien maakunnallisia kulttuuri- ja taide-elämän kohokohtia.

Gaalassa jaetaan Keski-Suomen taidetoimikunnan myöntämä Keski-Suomen taidepalkinto, Kulttuuritalo Villa Ranan myöntämä ensimmäinen Yläkaupungin Yrjö -huomionosoitus sekä Suomen sinfoniaorkesterit ry:n ansiomerkit. Livenä nähtävät esitykset edustavat kulttuurin monipuolista kirjoa yllätyksellisessä hengessä: mukana ovat jazzkitaristi Tuomas Paukku, kirjailija Petri Turunen, Jyväskylä Sinfonian Wivi Lönn -kvartetti, tanssija Mimmi Salo ja artisti Fanny Saarelainen.

Gaalan järjestävät Keski-Suomen liitto, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto sekä Jyväskylän kaupunki. Kutsuvieraiden juhlapaikkana toimii kulttuurin vapaan kentän ylläpitämä Kulttuuritalo Villa Rana Jyväskylän yliopiston kampusalueen historiallisessa ympäristössä. Tallenne gaalasta on nähtävillä  Keskisuomalaisen nettisivuilta.