Gramofoni – ”Kun ääniaallot virtaavat kehon ja sielun läpi pysäyttäen ajan matkallaan.”

9.5.2023

Tanssitaiteilija Annina Uimosen sooloteos Gramofoni on trilogia, jonka jokainen esitys on oma kokonaisuutensa. Teoksen ajatus on lähtenyt liikkeelle havainnosta, miten monien musiikkialbumien draamankaari on sellainen, että se sopisi tanssiteoksen äänimaisemaksi sellaisenaan. Gramofonit itsessään ovat ensimmäisiä teknisiä laitteita, jotka ovat mahdollistaneet yksityisen musiikin kuuntelun. Musiikin kuuntelusta on tullut intiimimpää ja on voitu tanssia itse valittuun musiikkiin. Tästä myös gramofoni-konseptin nimi juontuu – tanssija tanssii itse valitsemansa albumit kuin itselleen omassa olohuoneessaan.

Teoksen taiteellinen prosessi on lähtenyt liikkeelle vuoden 2022 Liikeveistämötyöskentelystä, mikä tarjoaa tanssitaiteilijoille työaikaa taiteelliseen tutkimus- ja kehitystyöhön. Vuonna 2023 Keski-Suomen Tanssin Keskus myönsi teokselle tuotantotukea teoksen kokonaistuotantoon.

Koreografia ja tanssi: Annina Uimonen
Valosuunnittelu ja tekninen toteutus: Lasse Saari
Puvustus: Siiri Ahonen

Teoksen kaikki kolme osaa on nähtävillä Kulttuuritalo Villa Ranan eri tiloissa. Esityksiin on vapaa pääsy.

su 21.5. klo 14 Blomstedtin sali
la 27.5. klo 17 Paulaharjun sali
la 26.8. klo 16 Villa Ranan puutarha

Kuva: Matti Häyrynen