Ainutlaatuiset virtuaaliset taideteokset koettavissa Villa Ranassa 10.-11.12.2023

30.11.2023

Ilmaisessa virtuaalitaidenäyttelyssä on koettavissa kolme teosta VR-lasien avulla. Puolalaisten taiteilijoiden Jacek Naglowski & Patryk Jordanowiczin teos Whispers kertoo Kuiskaajasta, joka parantaa ihmisiä sanojen, eleiden ja kuvien voimalla Puolan ja Ukrainan välisellä raja-alueella. Eero Tiaisen teos Rakkausimulaatio EVE: Vedenhenget liikkuu yöllisen ikimeren taikapiirissä, ja Janne Stormin teos Birth of a Bird kysyy miltä tuntuu koskettaa ääntä.

Katselukokemuksen yhteenlaskettu kesto on noin tunnin, ja teosten alaikärajasuositus on 12 vuotta. Näyttely on avoinna sunnuntaina 10.12. klo 12–18 ja maanantaina 11.12. klo 11–17. Näytöstä mahtuu katsomaan kerrallaan kuusi henkeä, ja ilmaiset liput ovat varattavissa Villa Ranan nettisivuilta löytyvän linkin kautta. Osallistumaan pääsee myös jonottamalla non-stop, mikäli laitteilla on tilaa. VR-näyttely on Villa Ranan Paulaharjun salissa.

Elämyksellinen VR-taide kiinnostaa niin yleisöä kuin tekijöitä, mutta mahdollisuudet sen näkemiseen ovat yhä rajalliset. VR-taiteen päivät -kiertue on osa virtuaalisen taiteen hanketta, joka tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden tutustua monipuoliseen ja elämykselliseen VR-taiteeseen useissa kulttuuritiloissa eri puolella maata. Elävän kuvan keskus ELKE ry tuottaa “Virtuaalinen taide todelliseksi” -hankkeen, joka tutkii VR-taiteen levitysmahdollisuuksia ja pop-up tapahtumien järjestämistä Suomessa.

Varaa paikkasi täältä: https://events.liveto.io/events/vr-taiteen-paivat

Tapahtuma Villa Ranan nettisivuilla: https://www.villarana.fi/tapahtuma/vr-taiteen-paivat/

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2539153862916928/