Luontosukellus-elokuvafestivaali Kino Aurorassa lahjoittaa luonnolle

30.11.2023

Luontosukellus-festivaali tuo Järvi-Suomen metsät, vedet ja kulttuurin lämpimänä tuulahduksena Jyväskylän Villa Ranan Kino Auroraan joulukuun 13-15.12.2023. Tapahtuma on suunniteltu yhdessä Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPS:n ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kesken.

Festivaalin ohjelmiston ja liput löydät klikkaamalla tästä.

”Haluamme tällä tapahtumalla antaa ihmisille elämyksiä ja samalla muistuttaa alati katoavasta luonnostamme. Luonto ja kulttuuri kulkevat käsi kädessä – ne ovat kaiken perusta. Ilman niitä ei ole mitään.”, toteavat järjestävien tahojen toiminnanjohtajat kuin yhdestä suusta.

Luonnon ja kulttuurin arvojen vaalimiseksi lahjoitamme puolet tapahtuman lipputuotoista PLUPS:n kautta käytettäväksi suojelualueiden hankintaan. Tapahtuman kautta tarjoamme ihmisille konkreettisen tavan vaikuttaa luonnon puolesta!

Festivaalien ohjelmistossa on upea kattaus luontoelokuvia, joiden ohjaajat saapuvat paikalle kertomaan elokuvista ja siitä, miksi ovat niitä tehneet. Tapahtuman paneelikeskusteluissa käydään läpi elokuvien teemoja ja keskustellaan luontomme tilasta; miten voivat metsät, vedet ja eläimet. Elokuvissa ja keskusteluissa läsnä on myös ihmisen suhde luontoon ja luonnon parantava voima.

Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPS edistää luonnonsuojelua ja luonnon virkistyskäyttöä Päijänteen järvialueella ja sen ympäristössä. Säätiön keskeinen tehtävä on luonnonsuojelualueiksi sopivien maa-alueiden hankinta ja suojelu. Säätiön tavoitteena on varmistaa Päijänteen seudun monimuotoisen luonnon säilyminen tuleville sukupolville. PLUPS:n toiminta perustuu lahjoitusvaroihin – ”Kaikki lahjoitetut varat käytetään uusien suojelualueiden hankintaan”, kertoo toiminnanjohtaja Niko Nappu.

Keski-Suomen elokuvakeskus ry (KSEK) on vuonna 2000 perustettu elokuvayhteisö, joka toimii monimuotoisen elokuvakulttuurin edistäjänä Keski-Suomessa. Elokuvakeskuksen ja Kino Auroran väki toivoo festivaalin muodostuvan jatkuvaksi perinteeksi ja kehittyvän Jyväskylän näköiseksi luontoelokuvafestivaaliksi.

Tapahtuman turvin kerätään varoja luonnonsuojeluun. Festivaalin päävieras elokuvaohjaaja ja -tuottaja Marko Röhr on PLUPS:n vankka tukija. Hän sanoo: ”Toivon, että elokuvani säilyvät tuleville sukupolville muistoksi siitä, millaista luonto on juuri nyt. Lisäksi toivon, että voisimme säilyttää yhteiseksi perinnöksi myös palan aitoa, kaunista Suomen luontoa.”

Tapahtuman ohjelma:

Ke 13.12. METSÄPÄIVÄ
klo 16.30 Ilveskuiskaaja (2023) & ohjaajavieras ja keskustelu: Juha Suonpää ja Jussi Ristonmaa.
klo 19.30 Metsän tarina (2012)

To 14.12. JÄRVIPÄIVÄ
Klo 13.00 Luontosinfonia (2019) & ohjaajavieras ja keskustelu: Marko Röhr
Klo 17.00 Järven tarina (2016) & johdanto elokuvaan ohjaaja Marko Röhr
Klo 19.00 Paneelikeskustelu: Luontosukellus – osallistu ajankohtaiseen keskusteluun luontomme tilasta ja tulevaisuudesta.

Pe 15.12. TUNTURIPÄIVÄ
klo 10.00 Savusaunasisaruus (2023)
klo 13.00 Pihkaa sielussa (2019) & ohjaajavieras ja keskustelu: Arttu Kotisara
klo 17.00 Elämää Korvatunturin maassa (2023) & ohjaajavieras ja keskustelu: Arttu Kotisara
klo 19.00 Tunturin tarina (2021) & ohjaajavieras ja keskustelu: Marko Röhr

Liput 14€/12€ (opiskelija, työtön, eläkeläinen)

Liput saatavilla täältä tai 30 min ennen näytöstä ovelta, mikäli tilaa on.

Tapahtumayhteistyö ja lahjoitukset luonnolle:

 

Keski-Suomen elokuvakeskus ry (KSEK) ja Päijänteen Luonnonperintösäätiö (PLUPS) ovat tapahtuman tuottajia. KSEK ja Kino Aurora lahjoittavat yhdessä tapahtuman muiden lahjoittajien kanssa puolet koko tapahtuman lipputuloista käytettäväksi suojelualueiden hankintaan. Lahjoitus tehdään Päijänteen Luonnonperintösäätiön kautta.

Nordisk Film ja Matila Röhr Productions lahjoittavat oman lipputulo-osuutensa lyhentämättömänä, koskee elokuvia Metsän tarina, Järven tarina, Tunturin tarina ja Luontosinfonia.

Wacky Tie Films lahjoittaa puolet omasta lipputulo-osuudestaan, koskee elokuvaa Ilveskuiskaaja.

Elke ry lahjoittaa puolet omasta lipputulo-osuudestaan, koskee elokuvaa Savusaunasisaruus.

Videosara lahjoittaa puolet omasta lipputulo-osuudestaan, koskee elokuvaa Elämää Korvatunturin maassa.

Lisätietoja tapahtumasta:

Niko Nappu, toiminnanjohtaja,
Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPS
niko.nappu@plups.fi
+358 50 5116 933
www.plups.fi

www.pelastetaanpuula.fi

 

Kaisu Tapaninen, toiminnanjohtaja,
Keski-Suomen elokuvakeskus
kaisu.tapaninen@ksek.fi
+358 44 5502582
www.ksek.fi

www.kinoaurora.fi