Villa Ranassa vietetään Muistojen marraskuuta

1.11.2023

Marraskuussa Kulttuuritalo Villa Ranassa sukelletaan muistoihin monella tapaa. Teatterikoneen näyttelijä/muusikko/trubaduuri Aaro Vuotila kutsuu senioreita tarinoimaan ja muistelemaan mieleenpainuvia hetkiä ja luo niistä lauluja. Etsivän kulttuurisen vanhustyön IKO2-hankekokonaisuuteen kuuluvat Muistojen marraskuu -muisteluhetket toteutetaan Villa Ranassa ja Piippurannan Klubilla. Myös Teatterikoneen 20-vuotisjuhlanäytelmä Perkele – Tää on intohimoa! tekee syväluotauksen ammattiteatterin alkutaipaleelle.

Yleisö pääsee kertomaan omia muistojaan Villa Ranasta avoimien ovien päivässä 18.11. Muistoja tallennetaan ja kerätään osaksi yhteistä kokemusta talon historiasta. Avoimien ovien päivässä nähdään myös vanhoja kaitafilmejä Taavettilan Riihessä, jonka ovet aukaistaan yhteistyössä Jyväskylän yliopisto avoimen tiedon keskus / tiedemuseon kanssa.

Kino Auroran ohjelmistosta löytyy mm. Kulttuuria täynnä – Muistoja Sortavalasta -dokumentti keskustelutilaisuuksineen 8.11. sekä Kino Hopea -sarjassa 17.11. Tämän kosken lapset -dokumentti Tapperin veljeksistä. Nuorimmille tarjoillaan matkamuistoja Kasperi ja leija -tarinakonsertissa, jonka esittävät Loiskis-orkesteri, Teatteri Pikkirii ja Jyväskylän musiikkiluokat 26.11. Tervetuloa muistelemaan!