Seminaarinmäen nukketeatterifestivaali 8.–11.2.2024

18.12.2023

Seminaarinmäen nukketeatterifestivaali levittäytyy Jyväskylään helmikuussa 2024  jo toista kertaa. Kuraattorina ja järjestäjänä emännöi Jyväskylässä asuva nukketeatteritaiteilija Elina Lajunen, yhteistyötahona toimii nukketeatteritaiteilijaverkosto Aura of Puppets. Festivaali levittäytyy kulttuuritalo Villa Ranaan, Piipunrannan Klubille, Kortteli Klubille, Jyväskylän pääkirjastoon ja Kulttuuribaari Vakiopaineen kellariin. Esityksiä on sekä aikuisille että lapsille.

Festivaalin oheisohjelmistossa lisäksi nukketeatteritaiteilija Leila Peltosen -henkilökuva ja haastattelu, Elinan kanssa nukketeatterissa -esityskeskustelu, varjoteatterityöpaja sekä Angelika ja kuumat paikat -esityksen Angelika -nuken vierailu Vanhan Kirjan Talvessa Jyväskylän Yliopiston Agorassa. Lisäksi voit bongata esityksistä eläköityneitä nukkeja, muun muassa entisiä Suomen tasavallan presidenttejä ja muita maailman hallitsijoita näyteikkunoista ympäri kaupungin.

Villa Ranassa vierailevat festivaalin aikana aikuisille suunnatut esitykset:
Tehdas Teatteri: Angelika ja kuumat paikat
Livsmedlet: Näkymättömät maat

Katso koko festivaalin ohjelma tästä.