Kino Aurora: Havumetsän lapset (+keskustelupaneeli)

Ikäraja: 7
Kesto: 1h 32min
Lajityyppi: dokumentti
Valmistumisvuosi: 2024
Ohjaaja: Virpi Suutari
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei tekstitystä

Elokuvaa seuraa Maailma, jota suojelen -paneeli, jossa keskustellaan luonnonsuojelemisen tavoista ja näkökulmista elokuvaohjaajan, tutkijan ja aktivisten näkökulmasta. Keskustelemassa elokuvan ohjaaja Virpi Suutari, tutkija Panu Halme Jyväskylän ylipistosta sekä aktivistit Elina Ilves ja Heljä Taavitsainen Metsäliikkeestä ja Elokapinasta. Moderaattorina toimii Päijänteen Luonnonperintäsäätiö PLUPS:in puheenjohtaja Niko Nappu. Paneelikeskustelu järjestetään yhteistyössä PLUPS:in kanssa. Paneelikeskusteluun on vapaa pääsy.

Palkitun Virpi Suutarin uusi elokuva Havumetsän lapset pöllyttää raikkaalla tavalla käsityksiämme metsistä ja niiden suojelusta. Elokuvan nuoret päähenkilöt Ida, Minka, Otto, Ville ja Otso haluavat pelastaa Suomen metsät. Vastassaan heillä on metsäteollisuus ja kansallinen ideologia metsistä taloudellisen hyvinvoinnin perustana. Ovatko nuoret sankareita vai isänmaan pettureita puolustaessaan jäkäliä ja katoamassa olevia hömötiaisia?

Suutarin humaani metsäkertomus kuljettaa katsojansa lumoavalle luontomatkalle vanhojen havupuiden suojasta Aalistunturin huipulle, selluteollisuuden kabineteista Idan isoisä Taunon, entisen metsätyömiehen, kotisohvalle.

Suomen ja suomalaisuuden kuvaajana ansioituneen Suutarin (mm. Aalto, Eedenistä pohjoiseen) elokuva ravistelee kohtaamaan hupenevan metsäluontomme kauneuden ja hädän.