Kino Aurora: Laulu (+lyhytelokuvia & tekijävierailu)

Ikäraja: S
Kesto: 1h 22min
Lajityyppi: Dokumentti
Valmistumisvuosi: 2014
Ohjaaja: Selma Vilhunen
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei tekstitystä

Tekijävieraina Hanneriina Moisseinen ja Selma Vilhunen.

Alkukuvina Laulu-elokuvalle nähdään kaksi Moisseisen lyhytanimaatiota (Syntymäpäivä 2014, 3min & Kulkuri joka rakasti kirjoja 2017, 4min). Elokuvien jälkeen Laulun ohjaaja Selma Vilhunen sekä Hanneriina Moisseinen yhteishaastattelussa. Haastattelijana toimii museolehtori Margarita Rosselló Ramón.

Näytös alustaa 20.4. Suomen käsityön museolla käynnistyvää Ommeltuja sarjakuvia – Hanneriina Moisseinen 20.4.–2.6.2024 -näyttelyä. Näytös toteutetaan yhteistyössä Käsityömuseon kanssa.

Laulu on kertomus Suomen viimeisestä runolaulajasta ja hänen oppilaastaan.

Jussi Huovinen (89), on kotikylänsä Hietajärven ainoa asukas. Hän on viimeinen elossa oleva suomalainen, joka on oppinut vuosituhansia vanhoja runolauluja suullista tietä, omalta äidiltään ja isältään.

Hanneriina Moisseinen (35), on kuvataiteilija ja sarjakuvataiteilija, joka haluaa oppia Jussilta, ei vain lauluja vaan kaikkea sitä viisautta, joka niihin kätkeytyy.

Elokuva seuraa Hanneriinaa ja Jussia kolmen vuoden ajan, aikana jolloin kumpikin heistä kohtaa elämänsä kenties suurimman surun. Lopulta, kaikki mitä tarvitsemme, ja kaikki mitä meistä jää jäljelle, on laulu.

Samana iltana klo 20:00 alkaen nähdään Selma Vilhusen ensimmäinen pitkä fiktioelokuva Pietà vuodelta 2007. Selma Vilhunen elokuvan jälkeen haastattelussa. Liput Pietàan löydät täältä.