Kino Aurora: Vauvakino – Perfect Days

Tänä keväänä Kino Auroran ohjelmistossa aloittavat toivotut Vauvakinot, joissa näytetään ajankohtaisia uutuuselokuvia ikärajojen puitteissa. Vauvakinot on suunnattu vauvojen vanhemmille tai hoitajille, ja niissä vauvojen äänet ja heidän kanssaan toimiminen on sallittua. Vauvakinoissa elokuvan äänet pidetään normaalia hiljaisemmalla, ja salissa on himmeä valaistus elokuvan ajan. Näytöksiin ovat tervetulleita kaikki joko vauvan kanssa tai ilman, ja niihin myydään liput halvennetulla päiväkinojen hinnalla.

———–

Hirayama vaikuttaa tyystin tyytyväiseltä yksinkertaiseen elämäänsä Tokion yleisten wc-tilojen siivoojana. Säntillisen päivärutiininsa ohella hän nauttii suuresti musiikista ja kirjoista sekä rakastaa puita ja ottaa niistä kuvia vanhalla pokkarikamerallaan. Odottamattomien kohtaamisten sarja paljastaa vähitellen lisää tämän sydämellisen miehen menneisyydestä.

Wim Wendersin ohjaama ja yhdessä Takuma Takasakin kanssa käsikirjoittama jokapäiväistä kauneutta pohdiskeleva Perfect Days valittiin Japanin Oscar-ehdokkaaksi. Cannesissa se palkittiin henkisyyttä ja ihmisyyttä korostavan ekumeenisen juryn palkinnolla ja Kôji Yakusho voitti parhaan miesnäyttelijän palkinnon koskettavasta roolityöstään.