Kahden tanssiteoksen yhteisnäytös

(Ensi-ilta)

Night of the Psyche (kesto 30 minuuttia)

‘Night of the psyche’ on tanssiteos valon ja varjon yhdenvertaisuudesta. Mikä varjossa odottaa haluaa tulla nähdyksi tuon valon avulla. Uskaltaudu valollasi kohti varjoa ja nää sisäisen pimeytesi viisaus, mitä se haluaa sinulle opettaa. Teos sukeltaa sisäisen maailman illuusioon kahtiajakoisuudesta kahden tanssijan kautta, jota muusikon kanssa yhteistyössä sävelletty musiikki johdattaa.

Kollektiivi tuo lavalle kamppailun valon ja varjon välillä. Kuinka egon äänekkyys pyrkii peittämään sielusta löytyvän syvemmän suunnan. Teoksessa kuvataan kuinka pelko haastaa kohtaamaan sisäisen varjosi. Kamppailusta huolimatta varjon kohtaaminen on väistämätöntä kasvullemme, jotta varjon vaimennetut huudot tulevat kuulluksi, eivätkä voi enää lamauttaa meitä.

Ulkomaailmassa peilaamme itseämme kanssaihmisistä puolin ja toisin. Mitä nämä kohtaamiset haluavat osoittaa meille sen hetkisen kasvun tilasta? Sisäisen maailman yksilöllinen kokeminen, ja ulkoisen maailman kohtaamiset auttavat ymmärtämään itseämme syvemmällä tasolla. Teos antaa ymmärrystä molempien puolten tärkeydestä, kokonaisuudesta, tasapainosta. Kuinka egoa tarvitaan integraatioon sielun kanssa, jotta tasapaino ja opastus oikeaan suuntaan löytyisivät. Triggeröimme toistemme kasvua eri tietoisuuden tasoista käsin. Onko kyseessä kaksi tanssijaa toistensa vastakohtina, vaiko yksi kokonainen yksilö jakautuneena kahdeksi erilliseksi olemukseksi? Viekö teoksen tarina meidät täydelliseen hyväksynnän ja tasapainon tilaan, vai pistääkö liikkeen ja läsnäolon voima prosessin liikkeelle ja jättää lopetuksen jokaisen itsensä löydettäväksi?

Koreografia: Rita Miettinen

Tanssijat: Rita Miettinen ja Gil Batista

Musiikki: Tristan Lesquins

Me in Nature = Nature in Me (kesto 45 minuuttia)

Teoksessa tutkimme sisäistä maailmaamme eli luontoamme, joka yhdistyy ulkoiseen luontoon. Luonto on meissä mukana, minne ikinä kuljemmekin. Teos on saanut inspiraatiota ihmisen kaipuusta luontoon, jota kohti olemme lähteneet vaeltamaan suurina massoina jouduttuamme sulkeutumaan seinien sisäpuolelle. Kuinka kaukana olemmekaan omasta luonnostamme, kun emme muista miten luonto olisi meissä mukana.

Väkivä Collectiven muuttuva väki tutkii liikkeen, äänen, valon ja kuvan avulla suhdetta sisäiseen ja ulkoiseen luontoon. Pohdimme teoksessa, mikä on saanut meidät etääntymään omasta totuudestamme, suhteestamme luontoon. Vaikuttavatko eri aistiärsykkeet toimintatapoihimme?

Kollektiivin tavoitteena on pysäyttää katselijansa hetkeksi itsensä äärelle ja tuoda yleisö osaksi yhteistä matkaa sisäiseen luontoon. Jokainen esityskerta on omanlaisensa ja henkilökohtainen kokemus niin tanssijoille kuin yleisölle. Teoksessa ammennetaan yhteisötaiteen perinteestä esittävän tanssitaiteen kontekstissa.

Tämän teoksen väessä mukana ovat tanssitaiteilijat Johanna Hurme ja Pihla Jaala, valo- ja äänitaiteilija Santtu Käkönen, video- ja valokuvataiteilija Kaino (Katariina Nikkilä), sekä ohjaaja/koreografi Rita Miettinen.

Teoksen yhteyteen rakennetaan työpajoja ja näyttely, missä yleisö pääsee kokemaan teoksen tekoprosessin yhdessä kollektiivin jäsenten kanssa.

Syano -valokuvanäyttely 23.11.-6.12.2022

Syano -valokuvanäyttely 23.11.-6.12.2022. Näyttely katsottavissa Ravintolan aukioloaikoina.

Avajaiset 23.11. klo 18-21 Ravintola Villa Ranassa. DJ R2isDJ2

Syano -valokuvanäyttely on nimensä mukaisesti Syanotypia valokuvanäyttely, jossa liikutaan sinisen eri sävyjen syleilyssä. Näyttelyn takana on valokuvataiteilija Kaino.
”Syanotypiassa mua kiinnostaa kaunis sininen väri, se koukuttaa ja upottaa itseensä. Sen syvä väri vetää puoleensa ja pitää intohimoisesti otteessaan. Yhtäaikaa kaunis ja absurdi, luonnollinen ja luonnoton.”

Syanotypia on valokuvien vedostustekniikka, jossa valotetaan UV-valolla pintaan kuva. Siinä yhdistyvät luonnon eri elementit kuten aurinko, vesi sekä rautasuolat. Sininen väri seuraa, kun vain kiinnität siihen huomiota!

Syano -valokuvanäyttely alustaa Me in nature = Nature in me -tanssiteoksen luontoteemaa.

 

Jokaiseen näytökseen on myös olemassa muutamia ilmaispaikkoja, kysy tarvittaessa jhurme3@gmail.com.