Kino Aurora: Kesyttämätön

Kuukauden pohjoismainen elokuva:

KESYTTÄMÄTÖN (Ustyrlig)

Ikäraja: 12
Kesto: 2h 14min
Lajityyppi: draama
Valmistumisvuosi: 2023
Ohjaaja: Malou Reymann
Kieli: Tanska
Tekstitys: Suomi

Jazz raikaa Kööpenhaminan klubeilla, eletään sotien välistä 1930-lukua. Maren, köyhän perheen tyttö, tuntee elämän sykkivän suonissaan mutta nuoren naisen elämänjano on yhteiskunnalle liikaa. Maren leimataan huonotapaiseksi ja hänet sijoitetaan Sprogøn saarelle laitokseen, joka on tarkoitettu henkisesti heikoille ja yhteiskuntaan sopeutumattomille naisille. Saarella Maren solmii ystävyyssuhteen kanssasisarensa Sørinen kanssa ja naiset alkavat kapinoida – kauaskantoisin ja kohtalokkain seurauksin.

Malou Reymannin väkevä draamaelokuva kuvaa kappaleen tummasävyistä Tanskan historiaa ja sitä kuinka yhteiskunta petti aikansa kesyttämättömät naiset.

Kesyttämätön palkittiin PARHAAN POHJOISMAISEN ELOKUVAN palkinnolla Göteborgin elokuvajuhlilla 2023.

***

Pääsyliput Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarjan näytöksiin myydään alennettuun 10€ hintaan. Tälle syksylle uutuutena on lanseerattu sarjalle oma sarjakortti, jolla pääsee katsomaan kaikki neljä elokuvaa hintaan 20€. Sarjakortti on myynnissä ainoastaan Kino Auroran lipunmyyntikassalla.

Ennakkoon ilmoittautuneet koululaisryhmät saavat osallistua ilmaiseksi esityksiin. Paikkoja on rajoitetusti. Lisätietoa ja ilmoittautuminen kouluille

Sarjaa järjestää: Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden, Pohjoismainen kulttuuripiste

Yhteistyössä mukana: Ruotsin suurlähetystö

https://walhalla.fi/toiminta/kuukauden/