Kino Hopea: Suomi: Mauri Sariolan elämä (+ohjaajavierailu)

Paikanvaraus Kino Hopea -näytöksiin avautuu aina kuukautta ennen kutakin näytöstä.

Ikäraja: S
Kesto: 45min
Lajityyppi: dokumentti
Valmistumisvuosi: 2023
Ohjaaja: Esa Sironen
Kieli: Suomi
Tekstitys: –

Elokuvan ohjaaja Esa Sironen paikalla näytöksessä keskustelemassa elokuvan jälkeen.

Suomi: Mauri Sariolan elämä

Mitä kertoo suomalaisesta yhteiskunnasta, ajasta ja ihmisistä Mauri Sariolan (1924-1985) sata teosta käsittävä kirjallinen tuotanto ja millaisia vaikutuksia sillä on ollut?

Siitä kertovat elokuvassa muun muassa Pekka Tarkka, Matti Tolvanen, Martti Porvali ja Tuula Sariola.

Niilo Lauttamuksen ja Kalle Päätalon ohella Mauri Sariola oli jyväskyläläisen Gummerus-kustannusyhtiön värikäs tähtikirjailija ja maskotti. Muistellaan sitäkin.

Kyseessä on elokuvan ennakkoesitys yleisölle.

Kino Hopea on erityisesti varttuneemmalle väelle suunnattu ilmaisten päivänäytösten sarja. Sarjassa esitetään laadukkaita uutuuselokuvia, sykähdyttäviä klassikoita ja ajankohtaisia dokumentteja. Syksyn 2023 ohjelmiston teemoina ovat paikallisuus ja tekijävieraat.

Näytöksiin on vapaa pääsy, mutta paikka tulee varata etukäteen Kino Auroran nettisivuilta.

Paikanvaraus avautuu aina kuukautta ennen kutakin näytöstä. Peruutuspaikkoja loppuun varattuihin näytöksiin kannattaa tarkastella nettisivuilta vielä edeltävällä viikolla. Jätämme teatterin ovelle 5 paikkaa täytettäväksi saapumisjärjestyksessä. Nämä paikat ovat ensisijaisesti niille, joilla ei ole mahdollisuutta varata paikkaansa netin kautta.

Elokuvasaliin on avustetusti esteetön pääsy. Mikäli tarvitset kulkemiseen invahissiä, pyydämme ilmoittamaan tarpeesta etukäteen Kino Auroraan, yhteystiedot Kino Auroran nettisivuilla.

Järjestäjinä toimivat yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Keski-Suomen elokuvakeskus.