Rönsyillä

RÖNSYILLÄ

Rönsyillä on nykytanssiteos juurtumisesta, irtaantumisesta, lahistumisesta, kukoistamisesta sekä tuhoutumisesta. Kuten elämässäkin, niin myös tässä teoksessa osalla asioista ja hetkistä on mahdollisuus rakentua ja tuhoutua yllättäen. Mitä kasvaa kun on vapaus rönsyillä?

Rönsyillä teoksessa nähdään tilassa kolmen tanssijan lisäksi kymmeniä huonekasveja niin todistajan kuin esiintyjän roolissa. Teoksen teemojen mukaisesti tilanteet rönsyilevät eteenpäin ja tarjoavat yhteisen hetken tutkimisen todistamiselle.

Työryhmä Huhtala/Laube-Pohto/Tuppurainen on aloittanut yhdessä työskentelyn keväällä 2021 Tuppuraisen koreografioiman teoksen Niin metsä vastaa (ensi-ilta 27.5.2021 Vanha Kaivos, Outokumpu) parissa. Työryhmä on kokoontunut muutaman vuoden aikana samojen teemojen äärelle, josta nyt 14.10.2023 Villa Ranassa ensi-iltansa saava Rönsyillä on muodostunut.

Koreografia ja esiintyminen: Emma Huhtala, Rebecca Laube-Pohto ja Ira Tuppurainen

Valosuunnittelu: Lasse Saari

Ensi-ilta ja esitykset 14.10.2023

klo.14.00 ja 18.00

Kesto: n. 45min

Liput: 20/15/0* Liveto.io

*= kaikki ovat tervetulleita esitykseen omasta taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Emme halua, että lipun hinta on este kenenkään osallistumiselle. Ole yhteydessä mikäli koet lipun hinnan itsellesi saavutettamattomaksi: info@tanssinkeskus.fi

Missä?:

Kulttuuritalo Villa Rana

Seminaarinkatu 13, 40100 Jyväskylä

Lisätietoja: https://www.villarana.fi/

Demo Lauantai-SET 30.9.2023
klo.18.00

Liput 5e

Lisätietoja: Keskellä-kollektiivi

https://www.facebook.com/keskellakollektiivi/

 

TYÖRYHMÄ

Emma Huhtala on Pirkanmaalla asuva tanssitaiteilija sekä hoitaja. Häntä kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti kohtaamisen eri muodot ja luovan liikkeen sekä hoidollisuuden yhteneväisyydet ja yhdistäminen. Huhtala on opiskellut Tampereen Konservatoriossa, Riveriassa Outokummussa ja Hämeen ammattikorkeakoulussa sekä työskennellyt erilaisissa tanssitaiteen projekteissa niin tanssijana, koreografina kuin kouluttajana.

Rebecca Laube-Pohto on Keski-Suomessa asuva tanssitaiteilija ja Keskellä-kollektiivin toinen perustaja ja taiteellinen johtaja. Hän työskentelee tanssin ja esitystaiteen kentällä moninaisissa työtehtävissä esiintyjänä, koreografina, asiantuntijana, fasilitoijana kuin myös ammattilaisten opettajana.

Ira Tuppurainen on turkulainen freelancetanssitaiteilija ja tanssipedagogi, joka on kiinnostunut eri taiteenlajien yhdistämisestä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Hän on toiminut erilaisissa esittävän taiteen projekteissa, joista viimeisimpänä Läntinen tanssin aluekeskuksen Kesäkulkurina Puiden juurilla -teoksessa (2023) ja  tanssija-koreografina Kimmellys -tanssilyhytelokuvan (2022)  parissa.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Yhteistyössä: Keski-Suomen Tanssin Keskus

Työskentelyä on tukenut:

Taiteen edistämiskeskus #taiketukee

Keski-Suomen rahasto #kulttuurirahastontuella #skr23

Teosta on työstetty:

Vantaan katutanssiyhdistys

Läntinen tanssin aluekeskus Manilla-residenssi

Maatalo