NuortenKone: AAKKOSKAAOS

NuortenKoneen ihka ensimmäinen ja nuorten ideoima näytelmä Aakkoskaaos pohtii identiteettikysymyksiä eri näkökulmista. Näytelmässä tarkastellaan nuoren Havun ja hänen lähipiirinsä elämää kaikkine koukeroineen. Mutta mitä heille tapahtuu, kun Havu päättääkin yhtäkkiä häipyä jälkiä jättämättä?

Syksyllä 2022 käynnistyi Teatterikoneen NuortenKone -nuorisoteatterin pilotointi. Se valmistaa taidealan opiskelijoita työelämään ja samalla tarjoaa jyväskyläläisille nuorille mahdollisuuden päästä tekemään taidetta. Hankkeessa yhdistyy teatteri, musiikki ja pedagoginen osaaminen. Nuorisoteatterin opettajina / ohjaajina toimivat draamakasvatusta ja musiikkipedagogiaa Jyväskylän yliopistossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa opiskelevat opiskelijat, jotka pääsevät nuorisoteatterissa harjoittelemaan opettamistaitoaan, sekä ohjaajuuttaan. Heidän mentorinaan toimii Teatterikoneen taiteellinen johtaja Annu Sankilampi. Lisäksi nuorisoteatteriin osallistuvat tekijöinä 13-20 -vuotiaat teatterista kiinnostuneet nuoret, jotka pääsevät toteuttamaan teatteriesityksen Kulttuuritalo Villa Ranassa turvallisessa ilmapiirissä. Nuoret ovat itse ideoineet esityksen Aakkoskaaos, jonka käsikirjoitus on syntynyt prosessin aikana.

 

Esiintyjät: Asla Silvast, Eevi Korhonen, Jenna Alakoski, Wille Ojajärvi, Minttu Valtanen, Aura Remonen ja Sade Kokkinen.

Opettaja-ohjaajat: Hilda Ivars, Josefiina Fagerlund, Aleksandra Eskelinen, Pinja Nykänen, Maria Mustonen, Silja Ojala ja Johannes Siltanen.

 

Esityksen kesto on n. 1h