Tanssin Aika: A Prologue

Jenni-Elina von Baghin sooloteos A Prologue kysyy monikerroksellisen ruumiin suhdetta kohta tapahtuvaan ja tuntemattomaan. Se tunnustelee miltä tuntuu elää tässä ajassa, miten käsillä oleva hämmennys ja maailman tila on suhteessa taiteeseen, tanssiin ja tunteviin ruumiisiimme. Mikä on hetki ennen hetkeä?

A Prologue on dynaamisten virtojen paikka, joka pyrkii vapautumaan mielen malleista ja reaktiivisesta käytöksestä. Teos antautuu moninaisille ilmaisullisille ulottuvuuksille, joissa myös nauru on houkutteleva mahdollisuus. Laajemmassa viitekehyksessään se inspiroituu filosofisesta ajattelusta, jonka mukaan elämän voima läpäisee niin elämän, kuoleman, ihmisen kuin ei-ihmisenkin.

Teos liikkuu rajalla ja väleissä, ja suhtautuu subjektiin alituisesti muuttuvana ja muuntautuvana, kytkeytyneenä niin menneeseen kuin tulevaan. A Prologue on myös kahden ammatillisen identiteetin, esiintyjän ja koreografin välistä dialogia.

Teoksen työryhmään kuuluvat von Baghin lisäksi skenografi Ingvill Fossheim, valosuunnittelija Ina Niemelä, äänisuunnittelija Tom Lönnqvist, dramaturgi Otto Sandqvist jaruumiillinen assistentti Virpi Nieminen. Työryhmän yhteistyö on jatkumoa muun muassa teoksille Posthuman days (2018) ja A Life – nomadic melodrama (2017).

KOREOGRAFIA, ESITYS / CHOREOGRAPHY, PERFORMANCE Jenni-Elina von Bagh

SKENOGRAFIA / COSTUME, SCENOGRAPHY Ingvill Fossheim

VALOSUUNNITTELU / LIGHT DESIGN Ina Niemelä

ÄÄNISUUNNITTELU JA SÄVELLYS / SOUND DESIGN Tom Lönnqvist

DRAMATURGI / DRAMATURG Otto Sandqvist

RUUMIILLINEN ASSISTENTTI / CORPOREAL ASSISTANT Virpi Nieminen

TUOTANTO / CO-PRODUCTION AND PREMIERE Zodiak, Jenni-Elina von Bagh

RESIDENSSIT / RECIDENCES Kutomo, Ehkä-tuotanto, Teisko-radicalisation