Teatterikone: ASAP – Kohti uupumusta

“Virkistävän erilainen, koskettava aihe.”

ASAP- Kohti uupumusta on forumteatteriesitys, joka käsittelee vuorovaikutusongelmien vaikutusta jaksamiseen ja hyvinvointiin komediallisen draaman avulla. ASAPissa yleisö pääsee keskustelemaan ja etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja tarinan tilanteisiin.
Forumteatteri on yleisöä osallistava teatterimuoto, jossa jokainen katsoja saa itse päättää kuinka paljon haluaa osallistua. Tarkoituksemme on luoda lämmin ja luottamuksellinen ilmapiiri, jossa jokainen tuntee olonsa turvalliseksi.
Tarinan keskiössä on Elsa, ammattitaitoinen, oma-aloitteinen ja ahkera työntekijä, joka on kovaa vauhtia ajautumassa uupumukseen. Elsan tiimi asiantuntijaorganisaatiossa on värikäs, ja täynnä dynaamisia huipputyyppejä, mutta uutena työntekijänä Elsan on vaikea päästä mukaan porukkaan. Kotona kuormitus alkaa jo hiertää Elsan ja Esan parisuhdetta, eikä Elsan eläkkeelle jäänyt superäiti neuvoineen helpota Elsan riittämättömyyden tunnetta.
Forumteatterissa tutkimme yhdessä miten erilaiset toimintatavat vaikuttavat näyttämöllä nähtyihin tilanteisiin, joissa päähenkilö on tullut kohdelluksi väärin. Keskustelun ja osallistumisen myötä pyritään löytämään yhdessä ratkaisuja, jotka johtavat päähenkilön ja sitä kautta yleisön voimaantumiseen. Jokainen esitys on erilainen riippuen yleisön ehdotuksista!
Esitys sopii mainiosti kenelle tahansa kiireen ja paineiden parissa kipuilevalle. Se tarjoaa pysähtymisen paikan, sekä tilaisuuden pohtia oman toiminnan merkitystä arjessa.

“Mielenkiintoinen ja samalla mieleen painuva osallistava esitys! Lisäksi roolihahmot olivat todentuntuisia, ja hyvinkin oikeita tilanteita kuvaavia, maustettuna sopivalla korostuksella.”

“Kiitos teille tärkeän teeman esille nostosta, ja vuorovaikutuksellisesta näytelmästä.”

“Tarina herätti yleisössä paljon keskustelua ja työryhmä otti hienosti kiinni Elsan tilanteen parannusehdotuksista ja rakensi lopuksi kuvan siitä, miten tarina saisi onnellisimman jatkon.”

 

Rooleissa: Annu Sankilampi, Kirsi Sulonen, Aaro Vuotila

 

Esityksen kesto 2h, sis. väliajan.