Teatterikone: Uno C – kesäteatteri

Käsikirjoitus ja ohjaus: Aaro Vuotila & Annu Sankilampi
Uno C: Aaro Vuotila
Muissa rooleissa: Annu Sankilampi

Koe kesäteatterielämys Teatterikoneen täysin uudessa esityksessä Villa Ranan viehättävässä puutarhassa! Liity seuraamme nauttimaan herkullisista ravintolatarjoiluista ja unohtumattomasta kesäteatterista Jyväskylän keskustan läheisyydessä.

Tiedätkö, miten Jyväskylän Seminaarinmäki on saanut nimensä? Muistatko, kuka Uno Cygnaeus oli ja miten hän liittyy Jyväskylään? Oletko ajatellut, mistä suomenkielinen sivistys on lähtenyt liikkeelle?

Teatterikoneen Aaro Vuotila ja Annu Sankilampi tuovat kansakoulun isän, Uno Cygnaeuksen, tarinan näyttämölle hauskasti ja elävästi herättäen katsojassa kiinnostuksen suomalaista lähihistoriaa kohtaan!

Uno Cygnaeus (1810–1888) oli mies, jonka panos tasa-arvon edistämisessä suomalaisessa koulutuksessa oli poikkeuksellisen merkittävä. Hänen elämänsä tarina vie meidät Hämeenlinnasta Turun ja Helsingin kautta Viipuriin, sieltä aina Alaskan kaukaisille rannoille ja Pietariin asti, pysähtyen Jyväskylään, jonne hän perustaa Suomen ensimmäisen suomenkielisen seminaarin. Unon elämäntarina on täynnä vaiheita, intohimoa ja omistautumista, joista harva nykyään tietää. Historia on avain ymmärtääksemme, mistä tulemme, ja teatterilla voimme tehdä sen vaikuttavasti; tunteita ja ajatuksia herättäen.

Tule mukaan matkalle Uno Cygnaeuksen ja suomalaisen koulutuksen historiaan. Yhdessä voimme oppia menneisyydestä ja inspiroitua rakentamaan tulevaisuutta!

Kuva: Tia Parviainen