Tupacircus: Toivon kipinöitä (FIN/SUI/UK/GEO/BRA)

Esiintyjät: Minja Kuitunen, Siiri Lehtiö, Saila Salminen, Jonathan Crane, Nana Garviani, KarolSchittini, Sami Kontola, Jarno Karjalainen, Sanna Purokuru, Vesa Purokuru

Paikallisista, valtakunnallisista ja kansainvälisistä tekijöistä koostuva poikkitaiteellinen Tupacircus-ryhmä vierailee Jyväskylän Kesässä uudella teoksellaan Toivon kipinöitä. Tupacircuksen sateenvarjon alla yhdistyvät sanatonteatteri, klassinen musiikki ja tropiikin rytmit sekä runous, tanssi, klovneria, nukketeatteri, sirkustaide ja erilaiset ihmiset. Intensiivinen musiikki ja taitavat esiintyjät saavat katsojat pidättämään hengitystään. Lämmin kauneus, haikeus ja hauskuus puolestaan vapauttavat hengittämään rakkautta esityksen mukana.

Esitys käynnistyy Toivon paraatilla, joka johdattaa yleisön festivaalin lippumyymälästä esitystilaan, Villa Ranaan. Vuonna 2008 perustettu Tupacircus on vuosittain muuttuva ryhmä sirkustaiteilijoita, tanssijoita, muusikoita, runoilijoita ja muita osaajia. Tupacircus ammentaa erilaisuudesta, joka yhdistää taiteenlajit ja erilaiset taiteilijat. Ryhmän työskentelyprosessi on intensiivinen ja yhteisöllinen. Sen periaatteena on, että jokainen saa tuoda mukanaan oman elämänkokemuksensa ja jotakin, mitä on aina halunnut tehdä.