Vierailuesitys: Illallinen yhdelle

Valovoimaiset Antti Lattu (Teatteri Eurooppa neljä) ja Anneli Karppinen (Jyväskylän kaupunginteatteri) kattavat hyväntekeväisyysillallisen Kulttuuritalo Villa Ranan Paulaharjun salissa, torstaina 23.11. klo 18. Illallinen yhdelle -näytöksestä saadut lipputulot käytetään talousvaikeuksien kanssa kamppailevan Teatterikoneen toiminnan hyväksi. Nyt jos koskaan kannattaa suunnata katsomaan tätä huikeaa showta!

Illallinen yhdelle -teatteriesitys tarjoilee katsojille kiireettömän, rauhallisen ja juhlavan hetken Miss Sophien luona. Hän nauttii hienostuneen, pitkän illallisen menneiden aikojen ystäviensä seurassa. Tässä kunnioittavassa, arvokkaassa seurassa häntä palvelee pitkäaikainen ja uskollinen hovimestari James.

Teos pohjautuu pohjautuu Lauri Wylien käsikirjoittamaan pienoisnäytelmään, komediaan Dinner for one. Illallinen yhdelle on tullut maailmanlaajuisesti tutuksi saksalaisen televisioyhtiön Norddeutscher Rundfunkin (NDR) vuonna 1963 tuottamana, 18-minuuttisena lyhytelokuvana. Riemukas klassikko on maailman uusituin televisio-ohjelma.

”Wylienin komedia on sikäli nerokas, että sen komiikka syvenee hupaisesta hupaisemmaksi samaa tahtia kuin tekstin traagisuus käy aina vain viiltävämmäksi. Latun ilmiömäinen suoritus takaa yleisölle makeat naurut ja Karppisen kreivittären hauraus traagisine sielunkuvineen suolaisen sivumaun.”

Lainaus Jorma Pollarin kirjoittamasta arviosta Keskisuomalaisessa 7.11.2023

Liput Teatterikoneen lippukaupasta!

Liput: 16 €

Esityksen kesto: n. 25 min.