Open Art Lab 2: Pelko ja rohkeus / Fear and Courage

Open Art Labit ovat monimuotoisia kulttuuritapahtumia alle 30-vuotiaille. Tapahtumat käsittelevät ihmisiä, tunteita, ympäristöä, politiikkaa, valtaa ja muita aiheita. Open Art Lab 2 tutkii pelkoja ja rohkeutta olla oma itsensä. Tule mukaan nuorille suunnattuun ilmaiseen päivään katsomaan, keskustelemaan ja tekemään!

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sinne mahtuu noin 150 henkeä. Sisäänpääsyyn kuuluu ohjelma ja pizzatarjoilu.

Tapahtumaa rahoittaa Euroopan unioni Erasmus+ -ohjelman kautta. Ohjelma on suunnattu 13-29-vuotiaille. Tapahtuma pidetään esteettömässä tilassa ja turvallisemman tilan periaatteita noudatetaan.

17.00 Blomstedtin sali
Anne-Maarit Kinnunen: Pep Talk

”Pienennän itseni niinkuin en olisikaan.
Kirjoitan tansseja pöytälaatikkoon.”

Pep Talk kysyy mitä meiltä jää tekemättä koska pelkäämme. Teos yhdistää tekstiä ja puhetta liikkeeseen.

Koreografia ja tanssi: Anne-Maarit Kinnunen

18.30 Blomstedtin sali
Teija Häyrynen: Tanssiksi tarinoitu oma elämä

Tanssiksi tarinoitu oma elämä – työpajassa osallistujan tähtihetki ja unelma muutetaan keholliseksi liikkeeksi ja tanssi-ilmaisuksi ohjatun improvisoinnin ja leikillisten liikekokeilujen avulla. Tarinoista ja sanoista syntyy yhteistä liikettä ja ymmärrystä, jotka tarjoavat tulkinnan vapautta ja mahdollisuuden samaistumiselle.
Työpaja soveltuu sekä vasta-alkaville että liikkumista/ tanssia harrastaneille ihmisille.
Työpajassa yhteisenä kielenä on kehonkieli eli jokainen selviää omalla äidinkielellään.
Ohjauksessa käytän suomea ja englantia sekä selkeää mimiikkaa.

 

17-20.30 Paulaharjun sali, non-stop-työpajat

Tule kirjoittamaan itseäsi auki!

Mitä tahdot, toivot ja uskallat? Mitkä asiat nostattavat rohkeuttasi, mitkä taas vievät sitä? Kuka olet, kun kukaan ei katso?

Sanataidepajassa kurkistetaan omiin sisuksiin, etsitään ominaisuuksia, joita haluat vahvistaa ja tapoja, joilla niitä pystyt vahvistamaan.

Pajaan voit osallistua, vaikka et ole harrastanut kirjoittamista. Omia tekstejä ei tarvitse myöskään jakaa!

Ohjaajana Merja Toppi, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, joka rakastaa karnevaaleja, kakkuja ja kissoja.

Oman ääneni ja mieleni maisema

Kaksiosaisessa työpajassa etsitään omaa ääntä, rohkeutta ilmaista itseään, ja tutkitaan mielikuvituksen avulla identieettiä pintaa syvemmältä. Kokeilemme äänenkäyttöä rummun säestyksellä ja ilman, saamme tilaisuuden ilmaista jotain syvempää, mikä on arkisten ajatusten tuolla puolen. Toinen puolisko työpajasta on mielikuvitusmatka, joka kuvitetaan paperille ja tulkitaan lopuksi, mitä se kertoo omasta alitajunnasta, maailmankuvasta ja identiteetistä.

Työpajassa ei tarvita kokemusta laulamisesta tai piirtämisestä, ja voi osallistua molempiin tai vain toiseen. Tärkeintä on halu heittäytyä mukaan, ja pieni ripaus leikkimielisyyttä. Ohjaajana toimii Roosa Okano Ihme Kultti -taiteilijakollektiivista.