Nuoret mukaan Villa Ranan toimintaan Osuuspankin kesäduunikampanjan kautta

31.5.2021

Kesäduunikampanjan avulla töitä 78 nuorelle

– Yhdistykset lähtivät jälleen innolla mukaan työllistämään nuoria yhteistyössä kanssamme, iloitsee Pasi Sorri, Keski-Suomen Osuuspankin toimitusjohtaja. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan suora palkkaustuki on otettu yhdistyksissä tyytyväisinä vastaan.

– Tämä on kampanjan seitsemäs kesä ja nyt lahjoitussumma nousee 31200 euroon, eli palkkaustuki 78 yhdistykselle ympäri Keski-Suomea, jatkaa Sorri.

1218 kesätyöhakemusta

78 yhdistystä vastaanotti nuorilta maalis-huhtikuulla yhteensä huikeat 1218 työhakemusta nuorilta. Määrä on 41 % enemmän kuin vuosi sitten (864). Kampanjan avulla 15-17-vuotiaat nuoret saavat tärkeää oppia rekrytointiprosessista hakemuksineen ja haastatteluineen.

– Monet yhdistykset kertoivat, että nuorten hakemukset ovat olleet tänä keväänä poikkeuksellisen hyviä – motivaatio kesätöihin on korkealla, kertoo Pasi Sorri.

2021 kesällä kampanjan kautta työllistyneistä nuorista 15-vuotiaita on 28, 16-vuotiaita 20 ja 17-vuotiaita 30.

Nuoret mukaan uuden Villa Ranan toimintaan

Toiminnanjohtaja Vilja Ruokolainen Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistyksestä kertoo, että Kulttuuritalo Villa Ranassa toimintaa ollaan polkaisemassa käyntiin kesäkuussa. Ilo oli suuri, kun pääsivät uutena toimijana heti tuoreeltaan mukaan kampanjaan.

”Tukiyhdistyksen tarjoama kesätyöpaikka kulttuurin parissa houkutteli suurta määrää hakijoita, joista monelle taide ja kulttuuri ovat sydämen asia ja pitkäaikainen harrastus.”

Pankin lahjoittaman palkkatuen avulla Villa Ranassa työllistyy kesällä yksi, minkä lisäksi yhdistys päätti palkata hakijoiden joukosta lisäksi kolme nuorta.

”Meillä nuoret pääsevät tekemään omien osaamisalueidensa mukaan hyvin vaihtelevia töitä mm. tiedotuksen, somemarkkinoinnin, kulttuurihistorian, valokuvauksen, asiakaspalvelun ja kahvilatyön parissa.”

Kulttuuritalolla koetaan, että on erittäin tärkeää saada heti avaamisesta lähtien hyvä yhteys nuoriin ja päästä kertomaan kesätyöntekijöiden avulla kulttuuritalon toiminnasta laajalle yleisölle.

Kiva kesäduuni Matti Nykäsen mäen Mäkikahviossa

Puheenjohtaja Pasi Sajasalo Jyväskylän Hiihtoseurasta kertoo, että pankin lahjoitus otettiin tänä vuonna erityisen iloisena vastaan.

”Positiivisen tukipäätöksen myötä seura palkkaa OP:n kesäduunarin lisäksi kaksi muuta kesätyöntekijää omalla kustannuksellaan.”

JHS pystyy kesätyöntekijöiden ja seuran vapaaehtoisen voimin pitämään tulevana kesänä Mäkikahviota ja näkötornia auki pidempään kuin kertaakaan aiemmin, kesäkuun alusta pitkälle elokuulle.

”Toivomme kovasti, että kävijöitä riittää Laajavuoren huipulla koko kesäksi.”

Nuorten Suomi palkkaa sisällöntuottajan

Tapahtumatuottajana Nuorten Suomella työskentelevä Milla Köykkä kertoo, että heillä yllätyttiin positiivisesti, kuinka taitavia työnhakijoita nuoret ovat.

”Kampanja on mahtava tilaisuus tarjota nuorille mielekästä työkokemusta, ja auttaa heitä oivaltamaan omat kykynsä.”

Milla koordinoi kesäduunikampanjaa nyt ensimmäistä kertaa. Yhdistyksessä iloittiin siitä, miten moni nuori kiinnostui heidän tarjoamasta sisällöntuottajan työstä.

”Meistä on tärkeää tarjota nuorille mielekäs ja antoisa kesätyö, ja työhakemuksista ja haastatteluissa saamastamme palautteesta päätellen sisällöntuottajan työ oli nappiosuma tälle vuodelle.”

Lisätiedot yhdistykset
Toiminnanjohtaja Vilja Ruokolainen, Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistys, p. 044 245 3010

Puheenjohtaja Pasi Sajasalo, Jyväskylän Hiihtoseura ry, p.050 583 0707

Tapahtumatuottaja, Milla Köykkä, Nuorten Suomi ry, p. 045 112 4608

 

Lisätiedot Keski-Suomen Osuuspankki

toimitusjohtaja Pasi Sorri, p.050 577 9834

viestintäpäällikkö Pia Saikkonen p.040 558 3085

 

Lisätietoja

Kampanjan verkkosivuilta www.op.fi/keski-suomi/kesaduuni

27.5.2021 tiedote: https://www.op.fi/fi/web/op-keski-suomi/-/kesaduuni-1218-hakemusta?icmp=yl-atiili-1