Teatteri Totti vierailee Villa Ranassa

6.10.2021

Mikä on räjähtävä isku särkyneeseen sieluun?

Teatteri Totti on Suomen ainoa viittomakielinen teatteri, joka tarjoaa ainutlaatuisia esityksiä ja vahvasti visuaalisia teatterielämyksiä viittomakielellä. Esitykset puhetulkataan suomeksi. Teatteri Totin tämän syksyn uusinta tuotantoa on SÄRKYNYT SIELU. Näytelmä nostaa rohkeasti esille
aiheen, johon kytkeytyy traumaattisia kokemuksia, mikä ilmenee kummallisina asioina.

Yliluonnolliset ilmiöt, mitä ne ovat? Onko paranormaalia olemassa?

Tarja Sandholm on käsikirjoittanut ja Marianne Aro ohjannut yliluonnollisen tragedian, jonka
kantaesitys on 5.10. Helsingissä. Teos esitetään JYVÄSKYLÄSSÄ 14.10. klo 14.00 ja 16.00, Villa Ranassa.

Lavalla nähdään viittomakielisten yhteisössä tunnetut näyttelijät Dawn Jani Birley, Pia Taalas ja Silva Belghiti.

Näyttelijät:

Dawn Jani Birley
Dawn Jani Birley on työskennellyt näyttelijänä yli kymmenen vuoden ajan. Hän valmistui
näyttelijäksi vuonna 2016 Lontoon St Mary’s University -yliopistosta, jossa hän suoritti
fyysisen teatterin maisterin tutkinnon. Hänelle on myönnetty muun muassa Toronton teatterikriitikoiden parhaan naisnäyttelijän palkinto vuonna 2017 Horation roolista näytelmässä Hamlet, Tanskan prinssi. Vuonna 2015 hänet valittiin Ruotsin kansallisteatterin vuoden taitelijaksi. Hän on työskennellyt myös Espoon kaupunginteatterissa, jossa hänen ensimmäinen esityksensä oli Sanaton rakkaus (Children of a Lesser God) vuonna 2019.

Silva Belghiti
Silva Belghiti on opiskellut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä ja näyttelijäntyöhön valmistavassa oppilaitoksessa Tukholmassa (SKH Film och media, Scenkonst och Skådespeleri). Ensimmäisenä Teatterikorkeakouluun hyväksyttynä kuurona näyttelijänä Belghiti on ollut tienraivaaja, joka on laajentanut suuren instituution vakiintuneita toimintamalleja ilmaisukieltä rikastuttamalla.
Hän oli mukana muun muassa Teatteri Totin suositussa Vaginamonologeja-esityksessä vuonna 2018. Lisäksi hän työskenteli ohjaajana Teatteri Totin tuottamassa Hölmöläiset-näytelmässä vuonna 2019.

Pia Taalas
Pia Taalas on harrastanut ja opiskellut teatteria nuoresta alkaen. Hän on työskennellyt pitkään teatterialalla Suomessa ja Oslossa.
Hän oli mukana muun muassa Teatteri Totin suositussa Vaginamonologeja-esityksessä vuonna 2018 ja lasten ihastuttavassa näytelmässä Punainen laatikko – esityksessä 2019. Teatteri on ollut aina lähellä hänen sydäntään.