Vellihousu …ja ylpeä siitä -levynjulkaisukonsertti lauantaina 16.10.21 Kulttuuritalo Villa Ranassa

11.10.2021

Suomalaisen lastenmusiikin konkarit Pentti Rasinkangas ja Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis pääsevät vihdoin pitämään levynjulkaisukonsertin vuosi sitten syksyllä julkaistun Vellihousu levyn johdosta. Kun levy julkaistiin lokakuussa 2020, uusi korona-aalto peruutti kaikki tilaisuudet ja tapahtumat, myös suunnitellun levynjulkaisukonsertin. Nyt tulevaisuus näyttää valoisalta ja konsertti vihdoin toteutuu.

Vellihousu-levyn sävellykset ja sanoitukset ovat Rasinkankaan käsialaa lukuunottamatta nimikkobiisiä, jonka melodian puolestaan on kynäillyt Loiskiksen kapellimestari Pekka Nättinen. Monipuoliset sovitukset ovat Loiskiksen yhteistyötä. Konsertissa tullaan kuulemaan kattaus levyn kappaleita ja laaja kirjo eri musiikkityylejä. Sisällöllisesti lauluissa tunnelmoidaan välillä päiväkodissa, sirkuksessa ja jopa Afrikassa. No välillä ei kyllä edes tiedä missä ollaan. Ja kumpparitkin ovat väärissä jaloissa. Vaan mitäpä tuo haitannee!

Rasinkangas taustoittaa levyn nimikkokappaletta Vellihousua seuraavasti: ”Tappeleminen on aina ollut minulle vastenmielistä. Kun minä olin n. 9 -vuotias tuli Oulussa koulumatkalla tiellä vastaani kaksi isompaa poikaa, jotka sanoivat, että tapellaanko vai oletko vellihousu. Minä vastasin, että jos nuo ovat vaihtoehdot, niin olen mieluummin vellihousu ja jatkoin matkaani. Tuo osoittautui ainakin sillä kerralla hyväksi taktiikaksi ja painoin sen mieleeni.”

Pentti Rasinkangas on tehnyt lastenmusiikkia ammatikseen 40 vuotta. Hän on tehnyt lauluja sekä esiintynyt lastenkonserteissa, päiväkodeissa, kouluilla, radioissa, televisioissa jne. Hänen laulunsa ovat hauskoja, mutta vakavuuttakin löytyy. Musiikki on kulkenut vuosien varrella kevyen musiikin eri osa-alueilla kansanmusiikista jatsiin. On rockenrollia, roots-meininkiä, kansanmusiikkia, on balladeja.  Hän on saanut mm. lastenkulttuurin valtionpalkinnon Ohilyönti-orkesterinsa kera v. 1995. Parikymmentä vuotta sitten hän oli mukana perustamassa Lastenmusiikkiorkesteri Loiskista, joka on tällä hetkellä ainoa valtiontukea saava lastenmusiikkiorkesteri Suomessa. Yhteistyö Rasinkankaan ja Loiskiksen välillä on säilynyt tiiviinä vuosikymmenien ajan ja siitä hyvänä esimerkkinä tämä viimeisin yhteinen levy Vellihousu.

Levynjulkaisukonsertti järjestetään lauantaina 16.10.2021 Kulttuuritalo Villa Ranan Blomstedin salissa kello 10.00. Konsertin jälkeen on mahdollista nauttia makoisa brunssi Villa Ranan  ravintolassa.  Liput konserttiin ovat myynnissä Lasten levykaupassa, lastenlevykauppa.fi ja varaukset brunssille puolestaan tehdään ravintola Villa Ranan sähköpostiin restaurant@villarana.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Pentti Rasinkangas
050-5585599
pentti@huti.fi

Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis
040-5399459
orkesteri@loiskis.fi