Kulttuuritalo Villa Ranan vilkas joulukuu

29.11.2021

Kulttuuritalo Villa Ranan joulukuussa seurataan joulukalenterin avautumista, äänestetään kauneimmasta joulupuusta, kuullaan paljon jouluista musiikkia ja nähdään monenlaista esittävää taidetta. Avoimet ovet tarjoavat kurkistuksen saleihin ja osaan toimistoista myös esitysten ulkopuolella.

Joulukuun ensimmäisellä viikolla juhlitaan joka päivä. Joulunodotus alkaa keskiviikkona 1.12. joulukalenterin avajaisilla, joissa vierailevat tähtiesiintyjinä the Festival Sheep sekä Loiskis-Duo. Torstaina 2.12. kuullaan Kipinät-kuoron raikkaan rytmikäs ja jouluisen harmoninen joulukonsertti. Perjantaina 3.12. Teatterikoneen oma pikku Laulupukki Aaro Vuotila tekee uuden uutukaisia joululauluja, ja sunnuntaina 5.12. kuullaan Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen ensimmäinen joulukalenterikonsertti. Maanantaina 6.12. talo juhlii Keski-Suomen elokuvakeskuksen lyhytelokuvilla nykysuomesta ja vegaanisilla brunsseilla.

Lauantaina 4.12. klo 10–13 vietetään Villa Ranassa avoimien ovien päivää. Päivän aikana voi käydä kurkistamassa saleihin ja osaan toimistoista, ostaa joululahjat aineettomien lahjojen kaupasta ja kuulla talon historiasta ja nykyisestä toiminnasta.

Joulukalenteri jatkuu koko joulukuun ajan maksuttomilla ja maksullisilla ohjelmilla. Villa Ranan jäsenyhteisöt koristelevat talon ympäristöön joulupuut, joista kauneinta äänestämällä on mukana konserttilippujen ja levyjen arvonnassa. Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis julkaisee sähköisen joulukalenterin luukun joka päivä osoitteessa https://www.youtube.com/channel/UCwiSAnuJ7XMUwbD5sWun1hQ/videos. Aineettomien lahjojen kauppa on auki Ravintola Villa Ranassa aukioloaikoina. Joulukalenterin tapahtumien lisäksi talossa nähdään mm. Teatterikoneen esityksiä ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen elokuvatarjontaa.

Villa Ranan joulukalenterin koko ohjelma: https://www.villarana.fi/tapahtuma/villa-ranan-joulukalenterin-avaus/

Villa Ranan avoimet ovet 4.12.: https://www.villarana.fi/tapahtuma/avoimet-ovet/