LAIKKU-lastenelokuvafestivaali Kino Aurorassa syyslomaviikolla

22.9.2022

Jyväskylän oma lastenelokuvafestivaali LAIKKU suuntaa avoimin mielin kohti elokuvien monimuotoista maailmaa! Toista kertaa järjestettävä festivaali toteutetaan syyslomaviikolla 18.-22.10.2022 Kino Aurorassa Kulttuuritalo Villa Ranassa. Elokuvanäytöksiä ja työpajoja nähdään festivaalin ohjelmistossa päivittäin klo 10-18.

LAIKKU tuo valkokankaalle lastenelokuvia useassa eri tyylilajissa. Mukana on animaatioita, lastenkirjafilmatisointeja, dokumenttielokuvia, lyhytelokuvia, luontoseikkailuja, sirkustelua ja paljon muuta elämyksen arvoista. Festivaalin kattauksesta löytyy ohjelmaa kaikenikäisille katsojille ja elokuviin voi tulla koko perheen voimin. Osa näytöksistä on vapaapääsyisiä, joten kynnys osallistumiselle ei ole korkea.

Osana LAIKKU -festivaalia Jyväskylässä avautuu Lapsuutta etsimässä – Camilla Mickwitzin värikäs maailma -näyttely. Näyttely kokoaa mm. Pikku Kakkosen tunnuksesta sekä varokaa heikkoja jäitä-animaatiosta tunnetun lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori Camilla Mickwitzin (1937-1989) lastenkirja- ja animaatiohahmot kolmeen näyttelykohteeseen Jyväskylässä. Näyttely on esillä Jyväskylän taidemuseossa (16.9.-15.1.), Jyväskylän kaupunginkirjaston lastenosastolla (23.9.-31.10.) ja Kulttuuritalo Villa Ranan ravintolassa (23.9.-31.10.). Näyttelykokonaisuudesta voit lukea lisää https://www.jyvaskyla.fi/lasten-lysti/lastenkulttuuria/camilla-mickwitz-nayttely

LAIKKU -festivaalilla Kino Aurorassa Mickwitzin animaatioita voi nähdä lauantaina 22.10. klo 10. alkavassa Vekarana tapahtuma-aamussa. Näytökseen on vapaa pääsy.

LAIKKU -festivaalin ohjelmisto julkaistaan ke 28.9.2022 osoitteessa www.kinoaurora.fi