Kulttuuritalo Villa Rana viettää Yrjö-viikkoa 7.-11.3.

6.3.2023

Kulttuuritalo Villa Rana juhlii rakennuksen arkkitehdin ja merkittävän suomalaisuusmiehen Yrjö Blomstedtin syntymäpäivää ja kulttuuritalon juhlaviikkoa monipuolisella ohjelmalla tiistaista 7.3. lauantaihin 11.3.2023.

Galleria Villa Ranaan avataan historianäyttely ”Sivistystä ja estetiikkaa kaikille”. Näyttely kutsuu kävijänsä tutustumaan Yrjö Blomstedtiin keskittyen erityisesti hänen merkitykseensä Jyväskylässä. Se tuo valokuvien, kirjekatkelmien ja alkuperäisten kansakoulun mallivihkojen kautta Blomstedtin lähelle kävijöitään. Näyttelyn avaa ensimmäisen Yläkaupungin Yrjö -arvonimen saanut Arja Kautto avoimessa tilaisuudessa tiistaina 7.3. klo 17.00. Rakennuksen ja Yrjö Blomstedtin historiaan pureudutaan myös kaikille avoimella luennolla torstaina 9.3. klo 13.00, jolloin Jyväskylän yliopiston museotoimintojen päällikkö Pirjo Vuorinen puhuu aiheesta. Lauantaina 11.3. klo 13.00 näytetään ilmaisnäytöksenä teos Matka muistoihin, joka on Villa Ranan rakennuksen historiasta vuonna 2021 tehty draamallinen kiertokävely, ja yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja Lämpiö-hankkeen kanssa toteutettu taltiointina.

Lisäksi juhlaviikko sisältää mm. kulttuuriin keskittyvän vaalipaneelin keskiviikkona 8.3., Kino Auroran teemalliset elokuvat pitkin viikkoa, ja lauantaina 11.3. tanssivan tanssikylän sekä VekaRana-tapahtuman, jossa lauletaan lastenlauluja Loiskiksen säestämänä.

Juhlaviikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Kulttuuritalo Villa Ranan, sen vakituisten toimijoiden, Jyväskylän yliopiston avoimen tiedon keskuksen sekä Taiteen vapaa kenttä Jyväskylä -verkoston kanssa.

Katso koko ohjelma täältä!