Open Art Lab 1: parhaat vappuetkot nuorille

21.4.2023

Nuorten parhaat vapun etkot järjestetään Villa Ranassa perjantaina 28.4. Open Art Lab 1 -tapahtumassa on tarjolla kuvataidetta, teatteria, teatteri-ilmaisua sekä illan lopuksi JBN (Jkl Bass Night) artistien Klaatu ja Nogood tahdittamana. Pääsymaksuton tapahtuma avaa kulttuuritalo ovet nuorille tekemiseen, hengailuun, kuunteluun ja tanssimiseen. Tapahtuma on Euroopan unionin rahoittama Erasmus+-ohjelmasta. Open Art Lab -tapahtumia järjestetään kuusi vuoden 2023 aikana, ja niissä käsitellään erilaisia teemoja kuten valta, yksinäisyys, ympäristö ja minäkuva.

Villa Rana Open Art -ohjelma on alle 30-vuotiaille suunnattua maksutonta toimintaa, joka rakentuu nuorilta tulevien toiveiden mukaan. Työpajoissa ja tapahtumissa on mm. tanssittu, tehty sarjakuvia ja rohkeusnaamioita, kuviteltu unelmien Jyväskylää ja tutustuttu elektronisen musiikin tekemiseen. Toimintaan voi osallistua monella eri kielellä, ja tavoitteena on tarjota kaikille avointa ja turvallista tilaa toteuttaa itseään. Touko- ja kesäkuussa työpajoissa tuunataan taiteella henkilöauto, yhdistetään joogaa ja abstraktia taidetta ja tehdään itse tanssia ja kuvaa. Työpajojen ohjaajat ovat taiteen ja kulttuurin ammattilaisia eri puolilta maailmaa, jotka työskentelevät Jyväskylän alueella.

Kulttuuritalo Villa Rana on aloittanut alle 30-vuotiaille suunnatun maksuttoman kulttuuritoiminnan jo vuonna 2022 aluehallintoviraston ja Jyväskylän kaupungin tuella. Tänä vuonna ohjelma jatkuu edelleen samojen tahojen tukemana, ja lisäksi järjestetään kulttuuritapahtumia Erasmus+-ohjelman rahoituksella.

Tapahtumat löydät kätevästi Villa Rana Open Art -facebooksivustolta.