Seminaarinmäen historiaa Yläkaupungin yössä

22.5.2023

Euroopan kulttuuriperintötunnusta kantava Seminaarinmäen kampus täyttyy Yläkaupungin yö -festivaalin aikana kampuksen historiaa ja kulttuurihistoriaa esittelevästä osallistavasta ohjelmasta.

 

Mallikoululaisia suorittamassa voimistelutunnin harjoitteita. Jyväskylän yliopisto, Avoimen tiedon keskus, tiedemuseo

 

Yläkaupungin yö -festivaalin yhteydessä 26.-28.5. kampusalue täyttyy monenlaisesta pääsymaksuttomasta ohjelmasta, jonka tavoitteena on nostaa esiin erityisesti kampuksen historiaa sekä kulttuurihistoriaa. Tapahtumat ovat loistava tilaisuus päästä tutustumaan paremmin Euroopan kulttuuriperintötunnusta kantavaan Seminaarinmäkeen.

Jyväskylän yliopisto tarjoaa festivaaliviikonloppuna monenlaista toimintaa. Näyttelykeskus Soihdussa pääset tutustumaan seminaarin ajan harjoituskoulun oppitunteihin avoimessa työpajassa, tai tutkimaan leikkimielisesti abstraktia taiteen ja matematiikan keinoin kokoamalla esimerkiksi tangram-palapelejä tai luomalla oman taideteoksen. Molemmat työpajat ovat maksuttomia ja avoimia kaikenikäisille. Lapset osallistuvat oman aikuisen kanssa.

Lauantaina 27.5. klo 12-13.30 voit myös tutustua Jyväskylän yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan opastetulla kierroksella, jota johtaa Jyväskylän Avoimen tiedon keskuksen puutarha-asiantuntija, suunnittelija Hanna Keljo. Tapahtuma on pääsymaksuton, mutta ilmoittaudu ennakkoon.

Myös kulttuuritalo Villa Rana on mukana järjestämässä ohjelmaa. Lauantaina 27.5. klo 14-15 Blomstedtin salin valtaa Kauneimmat koululaulut -yhteislaulutilaisuus, jossa pääset laulamaan valikoituja koululauluja Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen livesäestyksellä. Myöhemmin iltapäivällä klo 17-18 Villa Ranalla pääsee nauttimaan tanssitaiteesta ja aistimaan musiikkia historialliseen tapaan Annina Uimosen Gramofoni -tanssiteoksen merkeissä.

Seminaarinmäen historia Yläkaupungin yössä:

Perjantai 26.5.

klo 12-17. Avoin nonstop-työpaja – Ajatusviivoja. Näyttelykeskus Soihtu.
klo 12-17 Avoin nonstop-työpaja – Aikamatka menneisyyteen. Näyttelykeskus Soihtu.

Lauantai 27.5.

klo 12-16 Avoin nonstop-työpaja – Ajatusviivoja. Näyttelykeskus Soihtu.
klo 12-16 Avoin nonstop-työpaja – Aikamatka menneisyyteen. Näyttelykeskus Soihtu.
klo 12-13.30 Opastettu kierros Jyväskylän yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan
klo 14-15 Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis: Kauneimmat koululaulut -yhteislaulutilaisuus. Blomstedtin sali, Villa Rana.
klo 15-16 Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteen taideaarteet esittelyssä (opastus suomeksi)
17-18 Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteen taideaarteet esittelyssä (opastus suomeksi ja englanniksi)
klo 17-18 Annina Uimonen: Gramofoni. Paulaharjun sali.

Katso Yläkaupungin Yön koko ohjelma täältä!