Keski-Suomen Tanssin Keskus kutsuu kaikki tanssilattialle!

26.10.2023

Keski-Suomen Tanssin Keskus on viime vuodesta alkaen panostanut tanssitaiteen parempaan saatavuuteen ja saavutettavuuteen Tanssiinkutsu-nimisen yleisötyömallin kautta. Tanssiinkutsu tarjoaa puolivuosittain vaihtuvan ohjelmiston erilaisia esityksiä, työpajoja, kursseja ja tanssisisältöisiä keskusteluja eri kohderyhmille. Tavoitteena on kutsua kaupunkilaiset tanssitaiteen äärelle hyvin matalalla kynnyksellä ja tarjota oivalluksia ja elämyksiä tanssitaiteen mahdollisuuksista osana jokainen omaa arkea. Kulttuuritalo Villa Rana on tanssin keskus, missä on mahdollista nähdä ja kokea tanssia.

Syksyn Tanssiinkutsu-ohjelmistossa on kiinnostavia avauksia. Marraskuussa alkavat Tanssimaanantait tarjoavat osallistujille aikaa ja tilaa vapaaseen tanssiin. Tanssimaanantait ovat vastaus usein esitettyyn toiveeseen päästä tanssimaan ilman tavoitteita. Tanssimaan tullessa voi valita, haluaako tanssia täysin omassa kuplassa vai ottaa vinkkejä paikalla olevalta tanssijalta. Tuntiin kuuluu yhteinen alkulämmittely. Tanssimaanantait järjestetään Kulttuuritalo Villa Ranassa tanssitaiteilija Mimmi Salon ohjauksessa maanantaisin 6.11. ja 20.11. klo 16.30-17.30. Tunnin hinta on viisi euroa.

Valokuvataiteilija Elina Brotheruksen näyttelykokonaisuuden Tila – Aika – Liike avajaisissa torstaina 26.10. klo 17 voi nähdä tanssitaiteilijoiden Anne-Maarit Kinnusen ja Elli Pulkkisen liikkeellisiä ehdotelmia tilaan ja aikaan. Teemaa voi syventää erillisessä tanssillisessa oheisohjelmassa Galleria Ratamossa keskiviikkona 8.11. klo 17.

Lauantaina 18.11. klo 13 osana Villa Ranan avoimia ovia voi osallistua Henna Salonvaaran esitykselliseen Tanssikylä-työpajaan, minkä teemana on Beyoncén Formation musiikkivideo.

HopeaTanssit jatkuvat joulukuulle asti Teija Häyrysen ohjauksessa. Seuraavat HopeaTanssit järjestetään keskiviikkona 8.11. Vaajakosken Ilona-talolla sekä keskiviikkona 13.12. Piippurannan klubilla.

Syyskuun lopussa tutkimukset aloittanut Villa Ranan oma Tutkija-Hiiri jatkaa työtään myös joulukuun VekaRanassa lauantaina 2.12. Tutkija-Hiiren seikkailukierros esittelee lapsille Villa Ranan historiaan ja nykypäivään linkittyviä tarinoita ja johdattaa paikkoihin joihin yleisöllä ei yleensä ole pääsyä. Tutkija-Hiirenä esiintyy Lotta Rautakorpi.