Palkittu korona-ajan aktivismidokumentti 10 kirjettä tulevaisuuteen ja tekijävierailu Kino Aurorassa

11.1.2024

Kino Aurora esittää ensi viikon torstaina 18.1. klo 17:00 alkaen Dokumenttikilta ry:n Vuoden dokumenttielokuvateko -palkinnon voittaneen, 28 elokuvantekijän muodostaman Poikkeustila -työryhmän toteuttaman elokuvan 10 KIRJETTÄ TULEVAISUUTEEN (2024, 69min.).

Tekijävieraana näytöksessä kuullaan Markku Heikkistä, joka on yksi työryhmän ohjaajista. Heikkinen on pitkän uran tehnyt dokumenttiohjaaja, joka tunnetaan mm. Tampereen elokuvajuhlien erikoispalkinnon voittaneesta Talvivaaran miehet -dokumentista (2015), DocPoint-elokuvafestivaalin katsojien suosikki- ja Kriitikon valinta -tunnustuksen ansainneesta Ei tietä kotiin -dokumentista (2017) sekä käsikirjoituksestaan Susanna Helken ohjaamaan dokumenttiin Armotonta menoa – hoivatyön lauluja (2022)

10 kirjettä tulevaisuuteen -dokumenttielokuva on välitilinpäätös toisiinsa kietoutuvien kriisien maailmassa. Palapeli, kaleidoskooppi, joka mahdollistaa moniäänisen keskustelun yhteiskunnassa. Se sai alkunsa ajassa, jossa kaikki pysähtyi. Globaali poikkeustilojen todellisuus lävisti kaiken, mitä pidimme itsestään selvänä, ja sai monet arvioimaan elämäänsä uudessa valossa.

Mitä meille tapahtui ja millaiseen tulevaisuuteen haluamme olla matkalla? Virustutkija, ilmastoaktivisti, politiikan tutkija ja rokotuskriittiset mielenosoittajat näkevät yhteiskuntamme tulevaisuuden haasteet aivan eri valossa. Viruksen hallitessa maailmaa koululaiset ryhtyvät keräämään kirjeitä, jotka kapseloidaan oppilaiden rakentamaan puuarkkuun yli 50 vuoden päästä avattaviksi.

Dokumentin päähenkilöt kirjoittavat kirjeensä, puhuttelevat läheisiään tai jotakin tuntematonta tulevaisuudessa luoden katsojalle tilan, jossa hengähtää hetkeksi.

10 kirjettä tulevaisuuteen -dokumentti ja ohjaaja Markki Heikkisen tekijävierailu
Kino Aurorassa (Kulttuuritalo Villa Rana, Seminaarinkatu 13)
torstaina 18.1. klo 17:00 alkaen
liput 14€/12€

Poikkeustila -työryhmän muodostaa 28 kotimaista elokuvantekijää, jotka ovat:

Anu Kuivalainen
Esa Illi
Sanna Liljander
Katja Gauriloff
Markku Heikkinen
Juho Reinikainen
Saara Helene Rawat
Susanna Helke
Sari Aaltonen
Pauliina Punkki
Jussi Rastas
Leena Kilpeläinen
Saija Mäki-Nevala
Timo Korhonen
Einari Paakkanen
Laura Rantanen
Terjo Aaltonen
Aija Salovaara
Niina Brandt
Mauri Lähdesmäki
Tuuli Teelahti
Saara Hakkarainen
Ville Tanttu
Tiina Meling
Larisa Rudolfson
Heli Pekkonen
Reetta Huhtanen
Kirsikka Paakkinen