Viikon menovinkit: Kulttuuritalo Villa Ranassa juhlitaan laskiaista ja ystäviä

8.2.2024

Kulttuuritalon puutarhaan on tehty liukumäki, laskiainen voi alkaa!

Ensimmäisenä laskiaista juhlimaan ehtii lastenmusiikkiorkesteri Loiskis. Noin tunnin mittaisessa konsertissa Kulttuuritalo Villa Ranan Blomstedtin salissa laskiaissunnuntaina 11.2. klo 15.00 kuullaan ajankohtaisen riehakkaita lauluja. Konserttiin on vielä saatavilla lippuja.

Ystävänpäiväviikon aloittaa Keski-Suomen Tanssin keskuksen aikuisten ja lasten yhteinen tanssimaanantai 12.2. klo 16.30–17.30. Tanssimaanantait tarjoavat tanssilattian omalle vapaalle tanssille, mutta paikalla on aina tanssitaiteilija ohjaamassa toimintaa.

Ystävänpäivänä 14.2. Keski-Suomen elokuvakeskus ja Kino Aurora onnittelevat viime vuonna kunnioitettavat 20 vuotta täyttänyttä Teatterikonetta juhlanäytöksen merkeissä. Teatterikoneen taiteellisen johtajan ja toisen perustajan Annu Sankilammen toiveesta esitetään australialainen kulttiklassikko Priscilla – aavikon kuningatar. Näytöksen lipputulot lahjoitetaan Teatterikoneelle toiminnan tukemiseen. Tapahtuma toteutetaan Dress-along näytöksenä, kannustaen ihmisiä pukeutumaan näytökseen teeman mukaisesti. Teemavaatteissa saa pääsylipun alennettuun hintaan.

LaskiaisVekaRanassa lauantaina 17.2. klo 13–15 kaikki ovat kutsuttuja laskemaan mäkeä Villa Ranan puutarhaan rakennettuun liukumäkeen. Liukumäki toimii parhaiten liukurilla ja liukurimatolla, pulkalla voi kokeilla rinteen muita osia. Ranassa on lainattavissa muutamia liukureita. Ravintola Villa Rana tarjoaa kaikille lapsilaskijoille kuuman mehun klo 13–15, ja lisäksi ravintolasta voi ostaa laskiaispullia ja muita herkkuja. Yllätyksellisiä mäenlaskukaitafilmejä on tarjolla Taavettilan vanhassa riihessä klo 14–15. Tapahtumassa on säävaraus, mutta mäkeä voi tulla laskemaan omilla välineillä milloin vain oman aikataulun mukaan. Taavettilan Riihen ovet avataan yhteistyössä Jyväskylän yliopisto avoimen tiedon keskus / tiedemuseon kanssa. Sydämellisen viikon kruunaa Kipinät-kuoron konsertti sunnuntaina 18.2. klo 15, johon voi myös saapua erityisellä ystävälipulla.

 

Lisätietoja: www.villarana.fi/tapahtumat