Arktisen Upeeta: Ninjababy

Ikäraja: 12
Kesto: 1h 43min
Lajityyppi: Fiktio
Valmistumisvuosi: 2021
Ohjaaja: Yngvild Sve Flikke
Kieli: Norja
Tekstitys: Englanti

23-vuotias Rakel viettää näköistään elämää, joka täyttyy vapailla irtosuhteilla, huumeilla, bailaamisella ja intohimoisella sarjakuvien piirtämisellä. Omalaatuiseen kaaokseen tuo odottamattoman ja epätoivotun muutoksen huomaamatta pitkälle kehittynyt raskaus, salakavalasti kohtuun tunkeutunut Ninjababy. Lapsen isä, pysyvällä egotripillä leijaileva keskenkasvuinen yhden yön juttu “Dick Jesus” on aivan yhtä haluton vanhemmaksi kuin Rakelkin, mutta raskaus on abortin tekoon liian myöhäisessä vaiheessa. Vatsassa aikapommin lailla tikittävä Ninjababy ilmestyy Rakelille fyysisen sarjakuvahahmon muodossa, ninjamaskiin pukeutuneena valmissanaisena sikiönä, jolla on kärkkäitä mielipiteitä mm. Rakelin seksielämästä, tämän tapailemasta vointuoksuisesta aikido-opettajasta, tämän sopimattomuudesta äidiksi ja suunnitelmasta tulla Rakelin siskon adoptoimaksi.

Ninjababy on räävittömän hauska ja koskettava tarina epätoivotun raskauden kohtaamisesta ja halusta olla kaikkea muuta kuin vanhempi, joka väistää kerronnassaan perinteisen “nainen löytää todellisen tarkoituksensa vasta tullessaan äidiksi” -narratiivin ja kulkee päähahmonsa tapaan täysin omaan suuntaansa.

Huom! Vain valikoiduilla festivaaleilla julkaisuvuonnaan esitettävän Ninjababyn lisäksi Arktisen yleisölle avautuu festivaalin päätösnäytöksessä harvinainen tilaisuus, kun South by Southwestissä ensi-iltansa saaneen ja festivaalin yleisöpalkinnon, samoin kuin Tromssan kansainvälisten elokuvajuhlien yleisöpalkinnon sekä Berliinin elokuvajuhlien Generation 14plus -erityismaininnan ansainneen Ninjababyn ohjaaja Yngvild Sve Flikke osallistuu näytöksen jälkeen etäyhteyksitse Q&A-sessioon festivaaliyleisön kanssa!