Entä jos 1/3: TAHDON

Valokuvia ja sirpaleproosaa yhdistävä näyttelykokonaisuus. Avoinna ravintolan aukioloaikoina. Tervetuloa näyttelyn avajaisiin perjantaina 13.1.2023 klo 17!

Kuvat: Anne Kalliola
Tekstit: Päivi Röppänen
Malli, muusa, ideoija: Anne Immonen

Unelmointi ja oman paikan etsiminen ei rajoitu vain nuoruuteen, vaan itsensä tulee määrittää vuosi toisensa jälkeen uudelleen. Digiajan päällekkäisissä todellisuuksissa voi testata erilaisia unelmia, kuvittaa itsensä paikkoihin, joissa miettii onko sinne kelvollinen, vai kelvoton.

Teoksissa toistuu kuvitteellisen ja toden, rohkeuden ja arkuuden, rakkauden ja pelon limitteisyys ja vuoropuhelu. Epäröinti on kompurointia niiden välillä. Kompuroinnista huolimatta haaveilu jatkukoon. Entä jos rakastaa unelmointia kaikessa kömpelyydessään?

Entä jos

joku

 

minua?

Anne Kalliola (s. 1978, Jyväskylä) on Lapin yliopistosta valmistunut muuramelainen valokuvataiteilija, joka on tehnyt kuvallista viestintää kaupallisessa maailmassa yli 20 vuotta. Hänen teoksiaan on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä.

Päivi Röppänen (s. 1980, Kemi) on Tampereen yliopiston teatterin ja draaman tutkimuksen laitokselta valmistunut mikkeliläinen kirjoittaja. Näyttelyn tekstit tutkivat esityksellisyyttä sekä ulkopuolisuuden ja kosketuksen rajapintaa.

 

Anne Kalliolasta lisää täältä.