Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen Solo

Kitaravirtuoosi Teemu Viinikainen on vahvan ja sielukkaan tunnelmoinnin taituri. Kulttuuritalo Villa Ranassa järjestettävässä soolokonsertissa nähdään myös ensiesitys dokumenttielokuvasta, joka rakentuu Viinikaiselle käsityönä valmistetun kitaran syntyprosessin ympärille.

Teemu Viinikaisen huikea osaaminen on noteerattu ympäri maailmaa ja häntä on tituleerattu modernin jazzkitarismin edelläkävijöiden, Pat Methenyn, Wayne Krantzin, ja John Scofieldin viitoittaman polun jatkajaksi.
 Kitaristin svengaava ja virtuoottinen soitto nousee vahvasta läsnäolosta ja soinnillisesta herkkyydestä, ja hänen käsittelyssään vankka perinnetietoisuus muuntuu ehtymättömäksi luovuuden lähteeksi improvisaatioille.

Tilaisuuden aluksi nähdään Tommi E. Virtasen käsikirjoittama ja ohjaama 60-minuuttinen dokumenttielokuva ”Hiljaisuus… ja äänen synty”. Siinä Viinikainen, näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ja soitinrakentaja Ari-Pekka Paasonen käyvät vuoropuhelua äänen synnyn mysteeristä ja avaavat tulkintojaan aiheesta omien alojensa mestareina.

Katso elokuvan traileri täältä: https://youtu.be/DyL45pf9Rzc

 

Teemu Viinikainen – kitara

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen Solo ja ”Hiljaisuus… ja äänen synty” -dokumenttielokuva Kulttuuritalo Villa Ranassa, Blomstedtin sali pe 11.3. klo 19.