Kino Aurora: Minari

MINARI
Ikäraja: 12
Kesto: 1h 55min
Lajityyppi: draama
Valmistumisvuosi: 2020
Ohjaaja: Lee Isaac Chung
Kieli: korea, englanti
Tekstitys: suomi

Oscar-voittaja, Golden Globe-palkittu Minari on herkkä kuvaus juurtumisesta. Elokuva kertoo korealaissyntyisestä perheestä, joka muuttaa Arkansasin maaseudulle etsimään omaa amerikkalaista unelmaansa. Perheen elämä mullistuu, kun ovela, pahasuinen mutta rakastava isoäiti (Oscar-voittaja Yuh-Jung Youn – Paras naissivuosa) saapuu entisestä kotimaasta asumaan heidän luokseen. Uusi elämä karulla seudulla on täynnä vastoinkäymisiä, mutta Minari näyttää, millaista voimaa ja sikeyttä perheessä voi olla, sekä sen, mitä koti todella tarkoittaa.

Minari oli ehdolla kuudessa kategoriassa Oscar-kilvassa ja palkittiin Golden Globes -gaalassa parhaana ei-englanninkielisenä elokuvana. Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön maahantuontitukea 2021.

Aamukinot ovat kaikille avoimia aamupäivänäytöksiä, joihin lippuja myydään alennettuun 8€ hintaan. Aamukinossa käyntiin voi hyvin yhdistää esim. päiväkahvit Villa Ranan ravintolassa (ti – la 12-19). Aamukinoja järjestetään syyskaudella perjantaisin klo 10. alkaen.